Kinopremiéry: Mary Poppins a Bumblebee pátrají po tajemství kouzelného lektvaru

Vydáno: 19.12.2018 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Předposlední týden roku přichází se třemi premiérami, z nichž nejvýraznější jsou návrat kouzelné chůvy Mary Poppins a spin-off série Transformers Bumblebee, který se věnuje jejímu nejoblíbenějšímu automobilovému hrdinovi.
Mary Poppins se vrací (Marry Poppins Returns) (Falcon)

Český plakát filmu Mary Poppins se vrací / Mary Poppins ReturnsV zámoří velmi populární postava tajemné chůvy se po čtyřiapadesáti letech vrací na plátna kin a studio Disney si od ní slibuje především obří výdělky. Po přečtení synopse divák zjistí, že spíš než o remake jde o jakési pokračování původního filmu. Co od něj ale očekávat, je zatím záhada, protože ohlasy dostupné moc nejsou (naše recenze je jednou z mála výjimek) a jméno režiséra a spoluscenáristy Roba Marshalla neslibuje bůhvíjak dobrou podívanou, protože kvalita jeho počinů jde v posledních letech strmě dolů. Hlavní roli ztvárnila Emily Blunt, vedle níž se objeví třeba Meryl Streep, Ben Whishaw, Colin Firth, Julie Walters nebo Emily Mortimer. Jasná premiéra týdne a uvidíme, zda se podaří překonat hranice utržené miliardy.

Synopse: Kolem roku 1930 žijí v Londýně již dospělí Michael (Ben Whishaw) a Jane (Emily Mortimer) Banksovi. Michael bydlí v Třešňové ulici se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Když ale prodělá osobní ztrátu, objeví se v jeho domě znovu tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt), která se mu s pomocí svých kouzelných schopností a lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) pokusí pomoci najít ztracené štěstí a radost.

Zajímavost: Režisér nabídl cameo roličku původní představitelce Mary Poppins Julie Andrews, ta ji ale odmítla.

Originální český trailer filmu Mary Poppins se vrací / Mary Poppins Returns
Bumblebee (Bumblebee) (CinemArt)

Český plakát filmu Bumblebee / BumblebeeSérie Transformers dospěla do mrtvého bodu a má pauzu na dobu neurčitou, peníze se tak pokusí vydělat spin-off zabývající se nejvýraznějším a asi i nejoblíbenějším automobilovým hrdinou. Ten má tu výhodu, že se toho od něj zase tolik nečeká a nemá ani tak vysoký rozpočet, takže by mělo jít v rámci série o komornější podívanou, která by měla být odlehčená a ne tak ambiciózní. Slibně zní jméno režiséra Travise Knighta, pro něhož jde o hraný debut, ale má za sebou výraznou producentskou filmografii v rámci oceňovaných a dobře hodnocených animovaných filmů. Titulní roli si zahrála Hailee Steinfeld, kterou ze známých tváří doplnil John Cena. Pozitivem budiž to, že dosavadní ohlasy jsou docela spokojené a hovoří o hodně příjemné záležitosti, která připomíná podobné žánrovky z osmdesátých let. Fanoušci série by tak mohli mít radost.

Synopse: Charlie Watson (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, moc důvodů k radosti ale nemá. Čeká totiž jako dar auto, jenže po rozbalení mimořádně trapných dárků jí dojde, že letos to neklapne. Smiluje se nad ní ale majitel autobazaru, kde pracuje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ale nevypadá nijak vábivě a ani ten největší optimista by nevsadil na to, že bude někdy provozuschopný. Charlie s ním horko těžko doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když ale vleze pod auto, zírají na ni dvě modré oči, takže jí dojde, že tohle nebude úplně obyčejný vůz. Moc času na seznámení jim ale nezbyde, protože po Bumblebeem intenzivně pátrají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný agent Burns (John Cena). Mladá dívka se tak zcela náhodou ocitá ve velkém nebezpečí.

Zajímavost: Tvůrci se v tomto filmu snažili, aby Transformeři vypadali více jako v původním animovaném seriálu.

Oficiální český trailer filmu Bumblebee / Bumblebee
Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (Astérix: Le secret de la potion magique) (Bioscop)

Český plakát filmu Asterix a tajemství kouzelného lektvaru / Astérix: Le secret de la potion magiqueK animovanému rodinnému dobrodružství asi není moc co dodávat, neboť do kin přichází další adaptace populárních komiksů René Goscinnyho a Alberta Uderza, které jsou dost známé i u nás. O režii se tentokráte postarala dvojka Alexandre Astier a Louis Clichy, jejíž jména asi nikomu moc neřeknou, nicméně se nedá čekat žádná zásadní změna. Hodnocení zatím moc není, ale ta asi nebudou až tak důležitá, protože ti nejmenší diváci své rodiče k návštěvě kina nepochybně přesvědčí. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Recept na výrobu kouzelného lektvaru, který zajišťuje zdroj síly obyvatel malého galského městečka, už dlouhá léta pečlivě střeží druid Panoramix. Ten ovšem jednoho dne ošklivě spadne ze stromu, když sbírá jmelí. To ho přiměje k tomu, že si připustí, že už není nejmladší a může se stát, že by návod na magickou směs zapomněl, což by byla tragédie. S pomocí svých věrných přátel Asterixe a Obelixe se tak vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, jemuž by všechny svoje znalosti mohl předat. To ale vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů.

Zajímavost: Jde o teprve druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu.

Český trailer filmu Asterix a tajemství kouzelného lektvaru / Astérix: Le secret de la potion magique


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY