Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 17. týden

Kinopremiéry: Avengers a bratři Lumiérové jsou kazišuci

Vydáno: 25.04.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední květnová devítka premiér má jasného tahouna v podobě epické komiksové podívané Avengers: Infinity War. Alternativou by jí mohly být komedie Kazišuci a Dvě nevěsty a jedna svatba, která se jeví jako typicky česká žánrovka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Avengers: Infinity War (Avengers: Infinity War) (Falcon)

Český plakát filmu Avengers: Infinity War / Avengers: Infinity WarEpické zakončení další kapitoly z marvelovského univerza je jedním z nejočekávanějších filmů roku a psát k němu cokoli je de facto oním pověstným nošením dříví do lesa. Stačí tak shrnout jen známá fakta, kterými jsou ta, že režii obstarala sourozenecká dvojice Anthony RussoJoe Russo, půjde o velké věci a některé ze známých postav vybudovaný svět opustí a uvolní místo těm novějším a v neposlední řadě se diváci mohou těšit na precizní efekty a velkolepé bitvy. Obsazení je pochopitelně hvězdné a nechybí v něm mimo jiné Robert Downey Jr.Chris EvansJosh BrolinMark RuffaloChris HemsworthTom HiddlestonScarlett JohanssonBenedict Cumberbatch nebo Jeremy Renner. Reakce tedy čekejte až těsně před premiérou, ty se ale stejně moc řešit nebudou. Jasný komerční hit a premiéra týdne.

Synopse: Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose (Josh Brolin) dřív, než jeho bleskový útok provázený ničením a zkázou zničí vesmír jednou provždy.

Zajímavost: Jedná se o vůbec první marvelovku, která je rozdělena na dva filmy. Druhá polovina by měla mít premiéru zhruba za rok.

Český trailer filmu Avengers: Infinity War / Avengers: Infinity War
Kazišuci (Blockers) (CinemArt)

Český plakát filmu Kazišuci / BlockersAmerická komedie zaujme na první dobrou takřka geniálním českým názvem, který prozrazuje, o co v ní půjde. Víc toho de facto není třeba vědět, protože tvůrčí tým řekne něco jen málokomu. Režijně filmem debutuje Kay Cannon, která hlavní role svěřila méně známým tvářím, z nichž nejslavnější jsou wrestler John CenaLeslie Mann. Pozitivem je ovšem to, že i takto "buranská" komedie se těší poměrně dobrým ohlasům a mohla by dalece vyčnívat z podobné žánrové řady. Uvidíme, co na to tuzemský divák. Příjemná alternativa současnému blockbusteru.

Synopse: Mitchell (John Cena) dosud nepochopil, že jeho dcera už je skoro dospělá. Lisa (Leslie Mann) nemá partnera a je až nezdravě fixována na svou "malou" holčičku. Hunter (Ike Barinholtz) se zase o svou Sam (Gideon Adlon) nikdy moc nestaral a teď by to rád dohnal. Co když ale tahle trojice rodičů náhodou zjistí, že jejich děti si dohodly, že konečně přijdou o panenství? Vydají se do víru velkoměsta jim v tom zabránit. To ovšem netuší, co je v této bláznivé noci čeká.

Zajímavost: Snímek pochází z produkční dílny Setha Rogena a Evana Goldberga.

Oficiální český trailer filmu Kazišuci / Blockers
Až na dno (Submergence) (CinemArt)

Český plakát filmu Až na dno / SubmergenceKoprodukční romantický thriller o lásce tajného agenta a mořské bioložky láká diváky především na tři velká jména - režisérem je Němec Wim Wenders a hlavní role ztvárnili James McAvoy a Alicia Vikander. A žel bohu jsou tato tři jména tím jediným, co asi stojí za pozornost, protože ohlasy nejsou moc spokojené, hovoří o zbytečné manýře a hodnotí pouze průměrnými známkami. Je to veliká škoda, protože od tak slavného tvůrce se automaticky očekává něco víc, v tomto případě to tedy vypadá, že jeho nejnovější počin můžete vynechat.

Synopse: Když se v Normandii během pobytu u moře tajný agent James (James McAvoy) náhodně setká na pláži s podmořskou bioložkou Danielle (Alicia Vikander), jejich cesty se na chvíli spojí a vytvoří se mezi nimi silné pouto. Čas jejich sblížení je ale limitován jen a pouze na těchto pár dní, protože oba se chystají na další mise. John odjíždí do východní Afriky na nebezpečnou výpravu namířenou proti islámským teroristům, Danielle zase vyplouvá opačným směrem na výzkumné lodi a připravuje se na nebezpečný sestup do Grónského moře. Oba se v jednu chvíli ocitají v ohrožení života, při němž čerpají sílu ze společných chvilek a v nich zrozeného vzájemného citu.

Oficiální český trailer filmu Až na dno / Submergence
Měsíc Jupitera (Jupiter holdja) (Aerofilms)

Český plakát filmu Měsíc Jupitera / Jupiter holdjaMaďarsko-německý thriller s prvky sci-fi se určitě zařadí k nejoriginálnějším premiérám týdne. Svérázný režisér a spoluscenárista Kornél Mundruczó v něm mixuje několik témat a nebojí se ani toho komiksového a spoléhá se především na na evropský snímek výbornou vizuální stránku, kterou údajně zakrývá trošku slabší příběhovou linku, což ostatně potvrzuje i naše recenze. A pro našince jde vlastně o jediné lákadlo, protože autora budou znát hlavně milovníci festivalů a ani v hlavních rolích se s výjimkou Györgyho Cserhalmiho neobjevuje nikdo známý. Pro fanoušky evropské kinematografie premiéra týdne.

Synopse: Syrský uprchlík po zásahu policejní kulky ke svému překvapení zjistí, že umí létat. Nepravděpodobný superhrdina v lidech probouzí strach i touhu po penězích a v podmanivých kulisách Budapešti se začíná schylovat k přestřelkám a automobilovým honičkám.

Český trailer filmu Měsíc Jupitera / Jupiter holdja
Bratři Lumiérové (Lumiér) (Film Europe)

Český plakát filmu Bratři Lumiérové / Lumière!Francouzský dokument není úplně typickou žánrovkou, jak by se mohlo zdát, ale spíše jde o hodně unikátní a originální počin. Režírující Thierry Frémaux v něm totiž sestavil celovečerní pásmo ze sto osmi krátkých filmů legendárních zakladatelů moderní kinematografie, které navíc celé zdigitalizoval. Jako vypravěče si přizval též Martina Scorseseho, jehož znalosti o historii filmu jsou naprosto fenomenální. Naštěstí tomu odpovídají i hodnocení, která jsou naprosto nadšená. Ti, kteří to s láskou k biografu myslí vážně, by si toto pásmo neměli nechat ujít.

Synopse: Filmoví historici Thierry Frémaux a Bertrand Tavernier vybrali a seřadili sto osm krátkých snímků, které před více než sto dvaceti lety vytvořili bratři Lumiérové, vynálezci kinematografie. Digitálně zrestaurované snímky tak nabízejí hodně zajímavé svědectví o kulturním a technologickém rozvoji na přelomu devatenáctého a dvacátého století.

Český trailer filmu Bratři Lumiérové / Lumiér
Ženou z boží vůle (Die götliche Ordnung) (Film Europe)

Český plakát filmu Ženou z boží vůle / Die göttliche OrdnungO švýcarském dramatu z loňského roku toho nejde příliš napsat. Hodnocení, která jsou spíše spokojená, je naprosté minimum, režisérku a scenáristku Petru Biondinu Volpe zná jen menšina diváků a ani v hlavních rolích se neobjeví někdo, byť jen trochu povědomý. Lákat lze tedy jen na stále aktuální tematiku bojů o ženskou rovnoprávnost a krátkou stopáž, kterou by snad měli vydržet i ti, které film tolik nezaujme.

Synopse: Klid ve švýcarské vesnici je roku 1971 narušen ve chvíli, kdy se mladá Nora (Marie Leuenberger) začne zasazovat o hlasovací právo pro ženy a jejich právo na zaměstnání. Bude moci muž i nadále rozhodovat o penězích i o tom, zda jeho žena smí, nebo nesmí chodit do práce?

Český trailer filmu Ženou z boží vůle / Die götliche Ordnung
Kupředu levá (Vorwärts immer!) (Film Europe)

Český plakát filmu Kupředu levá / Vorwärts immer!Německé komedie jsou v našich končinách poměrně oblíbené, i proto je logické, že se do kin chystá další. Jde ale o jednu velkou neznámou, neboť toho o ní není tolik známo. Podle synopse by mohlo jít o politickou satiru, je ale možné, že televizí ostřílená, nicméně na velkém plátně debutující režisérka Franziska Meletzky, se vydá úplně jiným směrem. A o moc víc toho napsat nejde, protože obsazení tvoří u nás neznámé tváře a hodnocení prakticky neexistují. Premiéra na vlastní nebezpečí.

Synopse: Pád železné opony se sice blíží, v NDR o tom ale nic nevědí, i když náznaky tání už se objevují. V jednom z berlínských divadel nacvičují satiru, v níž důležitou roli hraje generální tajemník komunistické strany Erich Honecker. Herec Otto Wolf (Jörg Schüttauf), který ho hraje, je mu k nerozeznání podobný. Namísto divadelní role ho ovšem čeká role mnohem náročnější - bude totiž muset proniknout do ústředí strany a vydat rozkaz, který zastaví krvavý zásah proti demonstrantům. Otto totiž zjistí, že jedním z demonstrujících bude i jeho dcera.

Originální trailer filmu Kupředu levá / Vorwärts immer!
Scream for Me Sarajevo (Scream for Me Sarajevo) (Beverly Matous Distribution)

Český plakát filmu Scream for Me Sarajevo / Scream for Me SarajevoBosensko-britský hudební dokument se vrací do roku 1994, kdy frontman legendární rockové kapely Iron Maiden Bruce Dickinson uspořádal koncert uprostřed obléhaného Sarajeva. Film je debutem režiséra a scenáristy Tarika Hodzice, který slibuje hlavně pohled do zákulisí příprav celé akce a rozhovory se všemi důležitými postavami. Trochu odrazující by mohla být délka blížící se sto padesáti minutám. Vzhledem k tomu, že film nepoběží ve všech kinech, by zájemci měli trochu zapátrat, aby ho vůbec objevili.

Synopse: V roce 1994 odehrál frontman legendární kapely Iron Maiden Bruce Dickinson rockový koncert uprostřed obléhání Sarajeva. Všichni, kdo se na něm podíleli a ti, kteří se na něj posléze přišli podívat, prokázali odhodlání žít svůj život navzdory zvěrstvům, která se kolem nich děla. O tom všem vypráví tento unikátní dokument.

 

Oficiální trailer filmu Scream for Me Sarajevo / Scream for Me Sarajevo
Dvě nevěsty a jedna svatba (Bioscop)

Plakát filmu  / Dvě nevěsty a jedna svatbaTuzemská komedie zcela jasně cílí na první místa žebříčků návštěvnosti a pravděpodobně nevystoupí ze šlépějí drtivé většiny dalších česko-moravských počinů. Jejím režisérem je Tomáš Svoboda, s nímž se na scénáři podílel Marcel Bystroň, takže znalejším divákům je zcela jasné, co mohou očekávat. Komerční potenciál má i obsazení, v němž se objeví Anna Polívková, Ester Geislerová, Eva Holubová, Bohumil Klepl nebo Jaroslav Plesl. Ohlasy a recenze čekejte až těsně před premiérou, ty ale bude asi řešit jen naprosté minimum potenciálního publika.

Synopse: Marie (Anna Polívková) je typická městská single, která sice pracuje jako úspěšná televizní moderátorka, ale ve vztazích přitahuje samé hlupáky. Její sestra Karolína (Ester Geislerová) naopak toho pravého už našla a chystá svatbu. Právě kvůli tomu přijíždí Marie do své rodné vesničky, kde hned potká svou dávnou lásku Jiřího (Jaroslav Plesl). Během pár okamžiků je jasné, že jejich city ještě úplně nevyhasly a skončí spolu v posteli. Háček je ale v tom, že právě Jiří je onen nastavájící Karolíny.

Oficiální trailer filmu Dvě nevěsty a jedna svatba

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu