ČT připravuje do vysílání komediální seriál Most

Vydáno: 16.01.2018 13:12 - Jakub Kos | foto: facebook tvůrce

Česká televize od srpna minulého roku natáčí na severu Čech komediální seriál scénáristy Petra Kolečka a režiséra Jana Prušinovského. Šestidílná série by se měla ve vysílání objevit pravděpodobně na podzim.
Fotografie z filmu  / Kobry a UžovkyV hlavních rolích by se měli představit Martin Hofmann či Leoš Noha. Ti s tvůrci Mostu již spolupracovali na sitcomech Trpaslík a Okresní přebor. Za kameru se postavil Petr Koblovský, ten s Prušinovským spolupracoval například na snímku Kobry a Užovky, za který byl oceněn Českým lvem za nejlepší kameru.

Satirický Kolečkův humor se projeví i v právě připravovaném seriálu. Jeho anotace vykresluje Most jako místo, kde se bojí bílí černých, Češi Němců, transsexuálové homosexuálů, muži žen a ženy mužů, a všichni samoty. Třeba Luděk a Pavel – bratři, kteří se dlouho neviděli. A tak sám scenárista doufá, že ho v tamní hospodě Severka, která byla pro napsání scénáře inspirací, ještě obslouží. S Mostem je úzce spjata Kolečkova žena, která tam strávila své dětství.

Kolečko je jedním z nejpopulárnějších českých scenáristů současnosti. Prorazil seriálem Okresní přebor, který roku 2010 vysílala TV Nova. Právě u tohoto projektu začal spolupracovat s Janem Prušinovským. Společně natočili seriál Čtvrtá hvězda anebo televizní pohádku Kdyby byly ryby.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY