Box Office: Star Wars překonává nápor novinek

Vydáno: 25.12.2017 07:53 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Star Wars: Poslední z Jediů opakuje první místo a odráží nápor novinek, z nichž nejvíce uspělo dobrodružné Jumanji: Vítejte v džungli.
Mark Hamill ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů / Star Wars: Poslední z JediuStar Wars: Poslední z Jediů se i přes razantní pokles umístil i druhý víkend od premiéry bezpečně na špici žebříčku Box Office o sváteční vánoční víkend. Za týden tak nejnovější díl Star Wars ságy utržil 365 milionů. Tento výsledek řadí "Posledního z Jediů" na čtvrté místo nejúspěšnějších filmů roku. Do konce roku se pak čeká, že překoná hranici 400 milionů, ale je otázkou, zda dokáže překonat hranici půl miliardy a tím pádem i letošního rekordmana, kterým od jara zůstává Disneyho Kráska a zvíře.

Z novinek nejvíce zaujalo dobrodružné Jumanji: Vítejte v džungli!, které otevřelo už ve středu. Za víkend tato novinka utržila 34 milionů. Od středy to dělá rovných 50 milionů. Na trojce je další novinka, hudební komedie Ladíme 3 s 20,4 miliony. To je razantně méně, než za kolik otevřela před dvěma roky dvojka (69,2 mil.). 

Fotografie z filmu Největší showman / The Greatest ShowmanNa čtyřce je opět novinka, ale muzikál Největší showman, který měl premiéru stejně jako "Jumanji" už ve středu, utržil za víkend jen za 8,6 milionu. Od středy pak utržil jen málo přes 13 milionů, což je pro snímek s rozpočtem nad 80 milionů jasný neúspěch. Kupříkladu takoví Bídníci, v nichž hrál také Hugh Jackman, otevřeli přesně před pěti lety za 27,2 mil., aby ve výsledku utržili celosvětově skoro 450 milionů. Největší showman úspěch Bídníků zcela jistě nezopakuje.

Další dvě místa patří animákům Ferdinand a Coco. Zatímco Ferdinand se s velkým diváckým zájmem nesetkal, Coco si vede slušně s celkovými tržbami přes 160 milionů za čtyři týdny od premiéry. S vlažným zájmem se setkala další z novinek, komedie Zmenšování, která otevřela jen za 4,6 mil. a je až sedmá. Naopak s velkým zájmem se setkalo drama Nejtemnější hodina, které se vyšplhalo na osmičku.

Nejhůře z novinek dopadla komedie Father Figures na devátém místě s něco málo přes 3 miliony. Na desítce je pak Tvář vody

Příští víkend pak neotevře žádná z novinek v široké distribuci. Pouze dnes otevírá drama Všechny prachy světa

BOX OFFICE: VÍKEND OD 22. PROSINCE 2017

 1. Star Wars: Poslední z Jediů 68,4 mil.
 2. Jumanji: Vítejte v džungli! 34 mil. (novinka)
 3. Ladíme 3 20,4 mil. (novinka)
 4. Největší showman 8,4 mil. (novinka)
 5. Ferdinand 7 mil.
 6. Coco 5,2 mil.
 7. Zmenšování 5,2 mil. (novinka)
 8. Nejtemnější hodina 4,1 mil.
 9. Father Figures 3,2 mil. (novinka)
10. Tvář vody 3 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY