TOP 20 ČR: čeští Bajkeři nečekaně dojeli na první místo

Vydáno: 25.10.2017 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Česká komedie Bajkeři vstoupila ve čtvrtek do kin a nečekaně srazila severskou detektivku Sněhuláka, za tu se probojovala další novinka, a to katastrofický Geostorm: Globální nebezpečí.
Fotografie z filmu Sněhulák / SnehulakTuzemská produkce si za uplynulý víkend připsala další první místo v návštěvnosti, tentokráte pro komedii Bajkeři opakující úspěch podobně sportovně laděných filmů. Kupa mladých herců v čele s Hanou Vagnerovou přitáhla do kin 46 tisíc diváků, což ve víkendových tržbách znamenalo 6,4 milionu. Po týdnu od premiéry tak snadno srazili detektivní adaptaci Sněhuláka, jejíž tržby během týdne klesly o polovinu na 2,8 milonu a snímek hned zespoda atakovala další novinka, Geostorm: Globální nebezpečí. Obrovský katastrofický snímek, v němž šílené počasí pustoší svět, si od 15 tisíc diváků vynesl 2,5 milionu. Pod stupně vítězů tak tentokrát sklouzl Blade Runner 2049.

Páté místo si odnesl My Little Pony Film, který si již dva týdny vedl slušně, přestože v mezích průměru. Až za něj se bohužel zařadila ambiciózní a kontroverzní novinka režiséra Darrena Aronofskyho matka!, v níž jako manželský pár excelují Jennifer Lawrence s Javierem Bardemem. O dvě příčky nahoru si tento týden dokonce polepšila Esa z pralesa i LEGO® Ninjago® film, ale největší pád tento týden potkal survival snímek Hora mezi námi, za nějž dopadl Kingsman: Zlatý kruh.

Fotografie z filmu  / Hurvínek a kouzelné muzeumO několik míst vzhůru zamířili Hurvínek a kouzelné muzeum spolu s Po strništi bos, za něž spadla hororová událost roku To od Stephena Kinga spolu s Wind River a francouzským Alibi na klíč. Šestnáctou příčku si udrželi Emoji ve filmu, za něž se seřadil zbytek déle běžících titulů, Zahradnictví: DezertérVelká oříšková loupež 2 a Já, padouch 3. Dvacáté místo si odnesl dokument od BBC Earth: Den na zázračné planetě, namluvený Robertem Redfordem, kterého však v češtině střídá Ivan Trojan.

1. Bajkeři - 6,4 mil. (premiéra)
2. Sněhulák - 2,9 mil.
3. Geostorm: Globální nebezpečí - 2,6 mil. (premiéra)
4. Blade Runner 2049 - 1,8 mil.
5. My Little Pony Film - 1,6 mil.
6. matka! - 1,4 mil. (premiéra)
7. Esa z pralesa - 1,1 mil.
8. LEGO® Ninjago® film - 782 tis.
9. Hora mezi námi - 771 tis.
10. Kingsman: Zlatý kruh - 687 tis.

11. Hurvínek a kouzelné muzeum - 503 tis.
12. Po strništi bos - 494 tis.
13. To - 491 tis.
14. Wind River - 465 tis.
15. Alibi na klíč - 430 tis.
16. Emoji ve filmu - 354 tis.
17. Zahradnictví: Dezertér - 285 tis.
18. Velká oříšková loupež 2 - 281 tis.
19. Já, padouch 3 - 231 tis.
20. Earth: Den na zázračné planetě - 149 tis. (předpremiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY