TOP 20 ČR: Nolanův válečný Dunkerk přebírá vedení

Vydáno: 26.07.2017 15:00 - | foto: Vertical Ent.

Dane DeHaan, Cara Delevingne ve filmu Valerian a město tisíce planet / Valerian and the City of a Thousand PlanetsPremiéru měl tento týden jeden z nejočekávanějších titulů roku, válečný Dunkerk, který po třech letech znamenal návrat vizionářského režiséra Christophera Nolana. Za víkend se na snímek o evakuaci vojáků během 2. světové války přišlo podívat téměř 52 tisíc českých diváků, což znamenalo tržby ve výši 7,8 milionu. Další významný režisér, přestože poslední dobou ne tak úspěšný, se se svou novinkou probojoval na druhé místo, a to Luc Besson. Jeho komiksová adaptace Valerian a město tisíce planet s Danem DeHaanem a bývalou modelkou Carou Delevingne v hlavních rolích získala v Česku necelé 4 miliony, dostatečné pro stříbro. Po měsíci vedení to znamenalo pád na bronzovou příčku pro Já, padoucha 3, spolu s kterým se propadl i nejnovější Spider-Man: Homecoming v podání Toma Hollanda.

Na páté místo se sesunula vychvalovaná Válka o planetu opic, za níž dorazili Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta a nový lucemburský animák Letíme!. Osmé místo si odnesla americká komedie zaměřená na latinskoamerické publikum Milovník po přechodu. Do top desítky se pak ještě zvládla vtisknout pixarovská Auta 3 a dokonce i kriticky přijatá romantická komedie Pěkně blbě.

Fotografie z filmu Transformers: Poslední rytíř / Transformers: The Last KnightTransformers: Poslední rytíř již klesl za polovinu žebříčku se zhruba 300 tisíci následovaný historickým dramatem Oklamaný, který od režisérky Sofiy Coppoly již dorazil předem do Karlových Varů. Třinácté místo obsadila letní komedie rebootující slavný seriál Pobřežní hlídka, za níž dopadl dokument Svět podle Daliborka a animovaný Mimi šéf se Špunty na vodě. Poslední čtyři příčky pak získali francouzský Dvojitý milenecHolky na tahu, nová Mumie a Wonder Woman.

1. Dunkerk - 7,8 tis. (premiéra)
2. Valerian a město tisíce planet - 4 mil. (premiéra)
3. Já, padouch 3 - 4 mil.
4. Spider-Man: Homecoming - 1,9 mil.
5. Válka o planetu opic - 1,3 mil.
6. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta - 827 tis.
7. Letíme! - 696 tis. (premiéra)
8. Milovník po přechodu - 586 tis.
9. Auta 3 - 536 tis.
10. Pěkně blbě - 513 tis.

11. Transformers: Poslední rytíř - 371 tis.
12. Oklamaný - 246 tis.
13. Pobřežní hlídka - 124 tis.
14. Svět podle Daliborka - 88 tis.
15. Mimi šéf - 76 tis.
16. Špunti na vodě - 72 tis.
17. Dvojitý milenec - 70 tis.
18. Holky na tahu - 68 tis.
19. Mumie - 50 tis.
20. Wonder Woman - 49 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY