Box Office: Strážci Galaxie Vol. 2 mají masivní otvírák

Vydáno: 08.05.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Spolupráce studia Disney a Marvelu Strážci Galaxie Vol. 2 zaznamenala druhý nejlepší letošní otvírák po Krásce a zvířeti, a také šestý nejlepší květnový otvírák všech dob.
Fotografie z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2Strážci Galaxie Vol. 2 dominovali o premiérovém víkendu s tržbami 145 milionů za víkend. Jedná se o pátý nejlepší otvírák pro snímek se značkou Disney-Marvel, o šestý nejlepší květnový otvírák všech dob a o druhý nejlepší letošní otvírák, když lépe už letos otevřela v březnu Kráska a zvíře. V případě druhých Strážců Galaxie se už s takovýmto masivním otvírákem počítalo.

Když otvírali před třemi roky Strážci Galaxie za ještě "skromných" 94 milionů, byl to nečekaný, i když velký úspěch. "Dvojka" už nyní měla mnohem snadnější cestu k takto masivnímu úspěchu a takový nebo i lepší výsledek už studio očekávalo.

Fotografie z filmu Mimi šéf / The Boss BabyNa dvojku po třech týdnech v čele pokleslo Rychle a zběsile 8, které se po čtyřech týdnech od premiéry může pochlubit masivními světovými tržbami, které brzy překročí i rekordní tržby Krásky a zvířete. V Americe už osmý díl automobilové franšízy překročil hranici 200 milionů. Na trojce je Mimi šéf, který dosud utržil 156 milionů, čímž se řadí na sedmé místo letošních nejúspěšnějších snímků. 

How to be a Latin Lover je čtvrtý a megaúspěšná Kráska a zvíře se drží na pětce. V tržbách doma tuto Disneyovku dosud žádný jiný titul nepřekonal. Její tržby se blíží už hranici půl miliardy. Šestý je thriller The Circle, který minulý týden nikoho neoslnil. Indický Baahubali 2 se v topce také posnul směrem dolů na sedmičku.  

Příští víkend se pak Strážce Galaxie Vol. 2 pokusí sesadit z trůnu dvě novinky. První bude historický Král Artuš: Legenda o meči, druhou komedie Snatched s Amy Schumer. Ale nejspíše se to ani jedné z nich nepovede.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 5. KVĚTNA 2017

 1. Strážci Galaxie Vol. 2 145 mil. (novinka)
 2. Rychle a zběsile 8 8,5 mil.
 3. Mimi šéf 6,1 mil.
 4. How to be a Latin Lover 5,2 mil.
 5. Kráska a zvíře 4,9 mil.
 6. The Circle 4 mil.
 7. Baahubali 2 3,4 mil.
 8. Gifted 2 mil.
 9. Loupež ve velkém stylu 1,9 mil.
10. Šmoulové: Zapomenutá vesnice 1,8 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY