Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 13. týden

Kinopremiéry: Šmoulové našli úkryt v zoo, kde popírají holocaust, volají netvora a čtou Ghost in the Shell

Vydáno: 29.03.2017 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z desítky premiér, které zakončí březen v kinech, je hned polovina relativně divácky atraktivní. Tou nejzásadnější je rozhodně dlouho odkládaná hollywoodská verze mangy Ghost in the Shell se Scarlett Johansson v titulní roli.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ghost in the Shell (Ghost in the Shell) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Ghost in the Shell / Ghost in the ShellNěkolik desetiletí realizovaná, odkládaná, znovu realizovaná a znovu odkládaná hollywoodská verze takřka kultovního japonského anime konečně spatřila světlo světa a bude zajímavé sledovat, jak na ni budou diváci reagovat. Ze všech velkých režijních jmen, která s ní byla spojována, nakonec není nic a výslednou podobu připravil ne tak slavný Rupert Sanders, jehož filmografie není úplně lákavá. Největším diváckým tahákem tak mimo samotného názvu bude rozhodně Scarlett Johansson v titulní roli, kterou doplňují třeba Michael Pitt, Pilou Asbæk, Juliette Binoche nebo Takeshi Kitano. Těšit bychom se snad mohli i na trikovou a vizuální stránku. Ohlasy zatím neexistují, takže do poslední chvíle nebudou zájemci vědět, do čeho vlastně jdou. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: V blízké budoucnosti je svět na moderních technologiích mnohem závislejší než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Proti těm nejhorším kyberzločinům bojuje speiální policejní jednotka Sekce 9, které velí dívka Major (Scarlett Johansson) - dokonale vyvážená kombinace robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou stránkou se pokouší dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Jenže Major začne trápit mozek, který jí do hlavy vysílá nesrozumitelné vjemy, které by mohly být ozvěnou její předchozí existence, což by jí mohlo zcela změnit pohled na svět.

Zajímavost: Film je inspirován částí Stand Alone Complex.

Oficiální český trailer filmu Ghost in the Shell / Ghost in the Shell
Úkryt v zoo (The Zookeeper's Wife) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Úkryt v zoo / The Zookeeper's WifeHistorické drama vychází ze skutečných událostí a odhaluje málo známý příběh manželů, kteří šli ve stopách Nicholase Wintona nebo Oskara Schindlera a za druhé světové války zachránili tisíce židů před smrtí. Už toto téma je samo o sobě dost atraktivní, navíc tu nechybí originální prostředí zoologické zahrady a s tím související různé druhy exotických zvířat. Režii obstarala zkušená a oceňovaná Novozélanďanka Niki Caro, která do hlavní role obsadila Jessicu Chastain, vedle které se ze známějších tváří objeví už jen Daniel Brühl. Tuzemského diváka pak může těšit, že film se natáčel na našem území, takže může odhalovat známé lokace a v menších rolích poznávat české herce a herečky. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nejsou moc směrodatné. Potenciálně lákavá premiéra.

Synopse: Antonina Zabinská (Jessica Chastain) pracuje v zoologické zahradě ve Varšavě, kterou řídí její manžel Jan (Johan Heldenbergh). Se zvířaty si rozumí vice než s lidmi a rozhodně se hned tak něčeho nezalekne. Jenže na tok dějin je krátká i ona, a když prvního září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města zničí ve vteřině vše, co manželé dlouhé roky budovali a ze zahrady se rázem stává skladiště německých zbraní, v němž můžou chovat tak leda prasata. Ty krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta, pro které jezdí Jan s náklaďákem. Zpátky neodváží ale jen ony zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je ale velmi složitá, protože kolem zahrady stále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), který by rád získal Antoninu do své moci.

Zajímavost: Replika varšavské ZOO byla postavena v Praze na Výstavišti.

Oficiální český trailer filmu Úkryt v zoo / The Zookeeper's Wife
Volání netvora: Příběh života (A Monster Calls) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Volání netvora: Příběh života / A Monster CallsPoměrně dlouho po oficiální zámořské premiéře se do tuzemských kin dostává americko-španělsko-britské fantasy, které bohužel americké diváky příliš nezajímalo a komerčně propadlo. Škoda je to o to víc, že recenze jsou vesměs spokojené a hovoří o hodně dobré, leč trochu zbytečně slzopudné žánrovce s výbornou vizuální stránkou. A není se co divit, když režisérem je talentovaný Juan Antonio Bayona. Ten získal i slušné obsazení, v němž určitě poznáte Liama Neesona, Sigourney Weaver, Felicity Jones a Geraldine Chaplin. Snímek chválí i čtenáři knižní předlohy Patricka Nesse, který sám napsal i scénář a údajně se románu věrně drží. Premiéra, která přichází trochu pod radarem diváckého zájmu.

Synopse: Dvanáctiletý Conor O'Malley (Lewis MacDougall) se vyrovnává s nemocí své matky (Felicity Jones), kvůli níž musí trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou (Sigourney Weaver). Navíc navštěvuje jednu z britských škol, kde se každý den musí potýkat s akademickým nezájmem a šikanou ze strany spolužáků. Jelikož se jeho otec (Toby Kebbell) přestěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. Proto se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek.

Zajímavost: Románovou předlohu začala psát Siobhan Dowd, ta ale nečekaně zemřela, takže většinu dokončil zmiňovaný Ness.

Český trailer filmu Volání netvora: Příběh života / A Monster Calls
Šmoulové: Zapomenutá vesnice (Smurfs: The Lost Village) (Falcon)

Český plakát filmu Šmoulové: Zapomenutá vesnice / Smurfs: The Lost VillagePo dvou víceméně marných pokusech o hranou podobu se modří skřítkové známí i u nás vrací tam, kde je jim nejlépe, to znamená k animaci. Ta je tentokrát ryze CGI a už z traileru se dá odhadnout, že cílí na ty nejmenší, jimž stačí opravdu málo. Režii obstaral Kelly Asbury, jenž zřejmě opravdu pojede na tzv. první signální a nelze tedy očekávat nějakou originální podívanou. To, že tuzemský divák kvůli nutnému dabingu přijde o relativně zajímavé originální hlasové obsazení, asi netřeba připomínat. Recenze sice zatím neexistují, to ale asi tolik nevadí, protože bez dětí se na tohle někdo vydá jen těžko.

Synopse: Po nálezu tajuplné mapy se Šmoulinka společně se svými kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem vydává na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření. Zde musí společně najít dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří proradnému Gargamelovi. Všichni se tak ocitají na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie.

Oficiální český trailer filmu Šmoulové: Zapomenutá vesnice / Smurfs: The Lost Village
Popírání holocaustu (Denial) (Falcon)

Český plakát filmu Popírání holocaustu / DenialBritsko-americké historické drama má na první pohled vše, co by měl potenciální divácký hit mít - vychází ze skutečných událostí, zabývá se atraktivním a stále živým tématem a disponuje hodně solidním obsazením, jemuž vévodí Rachel Weisz, Tom Wilkinson a Timothy Spall. Přesto se asi něco nepovedlo, protože ohlasy a recenze nejsou moc nadšené a hovoří o průměrném a zoufale nezajímavém snímku, který nevyužil svůj potenciál. Možná, že kámen úrazu je v osobě režiséra, jímž je Mick Jackson, který největší slávu prožil v devadesátých letech a poslední film pro velké plátno natočil před patnácti lety. Je tedy asi lepší trochu snížit očekávání a zapojit větší dávku tolerance.

Synopse: Spisovatelka a historička Deborah Lipstadt (Rachel Weisz) veřejně označila Davida Irvinga (Timothy Spall) za člověka popírajícího holocaust a ten ji okamžitě obvinil z urážky na cti. A jelikož v britském právním systému padá v případě tohoto obvinění důkazní břemeno na žalovaného, musí žena se svým právním týmem vedeným Richardem Ramptonem (Tom Wilkinson) dokázat, že k holocaustu skutečně došlo.

Zajímavost: Všechny dialogy u soudu jsou doslovným citováním těch skutečných.

Oficiální český trailer filmu Popírání holocaustu / Denial
Mžitky (Powidoki) (Artcam)

Český plakát filmu Mžitky / PowidokiPolské životopisné drama je pro znalejší diváky nejzajímavější tím, že jde o vůbec poslední počin loni zemřelého klasika Andrzeje Wajdy. Ten se v něm vrátil do ne tak dávné historie své země a zpracoval skutečný příběh utlačovaného umělce, který bojuje s totalitní mocí, což je téma, které může být tuzemskému publiku hodně blízké. Hlavní roli ztvárnil i u nás známý Boguslaw Linda, takže i v tomto ohledu je částečně nač lákat. Ohlasů tedy není mnoho, ale jsou docela spokojené, takže to vypadá, že polská filmařská legenda se se svými diváky rozloučila se ctí, což je jedině dobře.

Synopse: V roce 1945 ovládá Polsko Stalinova moc. Slavný malíř Wladyslaw Strzeminski (Boguslaw Linda) ale odmítne dělat kompromisy a sloužit doktríně socialistického režimu. Je pronásledován, vyloučen z univerzity a jeho obrazy jsou strženy ze zdí muzeí. S pomocí některých svých studentů začne bojovat proti komunistické straně a stává se symbolem uměleckého odporu proti tyranii.

Oficiální český trailer filmu Mžitky / Powidoki
150 miligramů (La fille de Brest) (Film Europe)

Český plakát filmu 150 miligramů / La fille de BrestFrancouzské drama taktéž vychází ze skutečných událostí, které svého času hýbaly francouzskou veřejností. A právě téma boje osamělé lékařky proti farmaceutickému gigantovi je to jediné, nač lze tuzemského diváka nalákat, protože při jeho výrobě se nesešla zrovna hvězdná jména. Režijní pozici totiž zastala a na scénáři se podílela Emmanuelle Bercot, která do hlavních rolí obsadila Sidse Babett Knudsen a Benoîta Magimela. Vzhledem k tomu, že ohlasů existuje naprosté minimum, není ani v tomto případě jasné, zda jde o zdařilé dílko, nebo byl slušný potenciál promarněn. To už budou muset zájemci zjistit ve svém oblíbeném klubovém kině sami.

Synopse: Iréne Frachon (Sidse Babett Knudsen) je pneumoložka pracující v nemocnici v Brestu. Jednoho dne ovšem přijde na souvislost mezi nevyjasněnými úmrtími několika pacientů a podáváním léku Mediator, který je na trhu již třicet let. Neváhá se pustit do zdánlivě předem prohraného boje Davida s Goliášem, který rozpoutá neuvěřitelnou mediální bouři.

Český trailer filmu 150 miligramů / La fille de Brest
Deník strojvůdce (Dnevnik masinovodje) (Mirius FD)

Plakát filmu Deník strojvůdce / Dnevnik masinovodjePo přečtení synopse srbsko-chorvatského počinu by divák nejspíš nabyl názoru, že jde o tíživé drama ze světa železnic, ale opak je pravdou, neboť výsledek je spíše komedií. Režijně a scenáristicky za ní stojí v našich končinách neznámý Milos Radovic, který podle několika ohlasů skvěle namíchal mix humoru a tragična a nebojí se ani pořádně černých vtipů, takže by si na své měl přijít snad každý. Hlavní roli si vystřihl Lazar Ristovski, jehož tvář by některým mohla být alespoň povědomá. O moc víc toho napsat nelze, snad jen to, že jde o v našich kinech další ukázku opomíjené balkánské kinematografie.

Synopse: Ilija (Lazar Ristovski) pokračuje v rodinné tradici a pracuje jako vlakový strojvůdce. Nyní se ale chystá do důchodu a kromě šedesátky má na krku také neslavný rekord osmadvaceti přejetých osob. Vzrušení mu na konci kariéry přichystá osud v podobě desetiletého sirotka Sima (Petar Korac), jenž se stane jeho adoptivním synem. I on se samozřejmě chce stát strojvůdcem, což se mu nakonec podaří, nechce se ale smířit s tím, že by se stal vrahem. Kolegové strojvůdci mu ale tvrdí, že bez nehody to nejde a podle statistik ji musí očekávat velmi brzy. Jenže jemu se nehody vyhýbají, což ho dost deprimuje a psychicky mučí, proto se do této bezvýchodné situace vloží Ilija.

Český trailer filmu Deník strojvůdce / Dnevnik masinovodje
Jeden německý život (A German Life) (Atlantis Entertainment)

Český plakát filmu Jeden německý život / A German LifeRakouský životopisný dokument je sice dalším z řady svědectví o hrůzách nacismu, unikátní je ale v tom, že jeho aktérkou je žena, která byla přímo v centru dění a rozhodně má co říct. Čtveřice debutujících režisérů Christian KrönesOlaf S. Müller, Roland Schrotthofer a Florian Weigensamer v něm hovoří s dnes stopětiletou Brunhilde Pomsel, která pracovala jako sekretářka nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse. Zájemci tak mají unikátní možnost slyšet prakticky z první ruky, jak fungovala zrůdná mašinérie a dle distributora se navíc mohou zamyslet nad tím, zda je lepší být hrdina a riskovat život, nebo splynout s davem a snažit se nevnímat situaci kolem. Snímek, který je v dnešní neklidné době hodně důležitý.

Synopse: Brunhilde Pomsel sama sebe vždy označovala za nedůležitou osobu s nulovým zájmem o politiku, přesto se ze všech dosud žijících lidí dostala nejblíže k jednomu z nejhorších zločinců v dějinách. Nyní stopětiletá žena totiž pracovala jako sekretářka, stenografka a písařka pro ministra nacistické propagandy Josepha Goebbelse.

Oficiální český trailer filmu Jeden německý život / A German Life
Jako z filmu (i/o post)

Plakát filmu  / Jako z filmuTuzemský experimentální film je režijním debutem poměrně ostříleného scenáristy Tomáše Svobody, co od něj ale čekat, lze říct jen velmi těžko. Ačkoli se v něm objevují jména jako Jiří Menzel, Klára Melíšková nebo Miroslav Krobot, nejde o typicky hraný film, což naznačuje už dost bizarní trailer. Jediné, co je jasné, je to, že autor necílí na širší publikum, ale snaží se zaujmout jen velmi úzkou skupinu fanoušků a znalců, kteří se orientují ve světě kinematografie a dokážou ocenit různé odvážné pokusy. Právě oni by si od úterý 28. března měli tento film v nějakém malém kině vyhledat.

Synopse: Tento film není o filmu, není ani esejistickou úvahou o něm, zároveň není ani komediální historkou jednoho odpoledne a nelze jej vnímat jako záznam pracovního procesu. Není ani převyprávěným filmem a už vůbec není o technologii vzniku filmového záznamu. Je totiž o životě.

Originální trailer filmu Jako z filmu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu