Anděl Páně 2 drží rekord za nejvyšší tržby českých filmů

Vydáno: 08.02.2017 17:06 - | foto: facebook tvůrce

Víkendové tržby dopomohly pohádkovému pokračování Anděl Páně 2 k zlomení rekordu, který již od roku 2007 celých 10 let držely Svěrákovy Vratné lahve
Plakát filmu  / Vratné láhvePřestože vstoupil Anděl Páně 2 od režiséra Jiřího Stracha do kin až 30. listopadu, stal se snadno nejnavštěvovanějším filmem za celý rok 2016, kdy si celé tři víkendy za sebou přišel na více jak 100 000 diváků. Během Vánoc ho sice ještě v návštěvnosti párkrát zvládl překonat spin-off Rogue One: Star Wars Story, ale během prosince si snadno udržel vedení a již v polovině ledna překonal hranici 1 milion diváků. To už je samo o sobě něčím, čím se nemůže pochlubit kdejaký tuzemský film.

Za poslední víkend si pak již k tak vysokým tržbám Anděl Páně 2 přišel na dalších 2,5 milionu korun, což byla poslední kapka, která stačila na překonání starého rekordu a stanovení nového. Ten doposud celé desetiletí od roku 2007 držela dramedie Jana Svěráka Vratné láhve, jejíž celkové tržby z kin činily 124,6 milionu. Jen pro připomenutí byl už jednou tento rekord silně atakován v roce 2010 komedií Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení, ta se ale zastavila na 124,1 milionech.

Vzhledem k tomu, že Anděl Páně 2 má stále vysokou návštěvnost, uvidíme až za pár měsíců, jaký bude rekord, který stanoví pro své následovníky.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY