Trailer: Rosamund Pike africkou královnou v A United Kingdom

Vydáno: 14.12.2016 11:13 - | foto: facebook tvůrce

Manželství krále Botswany a anglické ženy bylo zkoušeno všudypřítomným rasismem a na to se zaměřuje historické drama A United Kingdom od Ammy Asante.
Příběh této slibně vypadající novinky s názvem A United Kingdom se velmi podobá miláčkovi kritiků z Cannes, Loving, o němž se velmi mluví dokonce i v souvislosti s Oscary. Podobnost spočívá v zaměření na mezirasová manželství v době, kdy to neměla velmi jednoduchá. Na plátna toto historické drama z minulého století dopravila režisérka Amma Asante, kterou můžete znát například díky Belle (v hlavní roli s Gugu Mbatha-Raw) taktéž sledující rasové problémy.

Z festivalových premiér bylo A United Kingdom zatím velmi vychvalováno hlavně díky výkonům ústředního hereckého dua tvořeného Rosamund Pike (nominovaná na Oscara za Zmizelou) a dalším schopným hercem, Davidem Oyelowo. Ti na plátnech ztvární opravdový pár botswanského krále Seretseho Kamu a jeho manželku Ruth Williams, do níž se zamiloval během své diplomatické cesty do Anglie. Z Anglie se vrátili do Afriky, ale ani zde to jejich manželství nemělo jednoduché a bylo mnohokrát zkoušeno.

Nový trailer naleznete ke zhlédnutí níže.

Oficiální trailer A United Kingdom


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY