Adam McKay natočí životopisný portrét Dicka Cheneyho

Vydáno: 25.11.2016 12:45 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Režisér Adam McKay natočí biopic o americkém viceprezidentovi Dicku Cheneym. McKay získal tento rok za dramedii o finanční krizi Sázka na nejistotu Oscara za nejlepší adaptovaný scénář.
Adam McKay při natáčení filmu Sázka na nejistotu / The Big ShortRežisér Adam McKay chce natočit další ambiciózní snímek inspirovaný skutečnými událostmi, jeho objektem se tentokrát stane bývalý americký viceprezident Dick Cheney, který byl v úřadě za vlády prezidenta George W. Bushe. Podle serveru Deadline McKay v tichosti pracuje na scénáři chystaného Cheneyho biopicu už od chvíle, kdy letos získal Oscara za nejlepší adaptovaný scénář za dramedii o finanční krizi Sázka na nejistotu. McKay se na něm spojí se stejným produkčním týmem, který stál i za oceněným filmem. 

McKay nyní bude doufat, že najde vhodnou hvězdu do hlavní role. S natáčením by chtěl začít už na jaře 2017. Jen dodejme, že nepůjde o první portrét této kontroverzní postavy z nedávné historie. V životopisném dramatu Olivera Stonea W. si Cheneyho zahrál Richard Dreyfuss. Pokud vás zajímá, co McKay připravuje mimo to, pak pro HBO točí "drama o dysfunkční mediální rodinné dynastii" s názvem Succession. K tomu chystá životopisné drama Bad BloodJennifer Lawrence o kontroverzní zakladatelce společnosti na krevní testy. S Marvelem pak spolupracuje na sequelu Ant-Mana Ant-Man and the Wasp.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY