Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV recenze: Crisis In Six Scenes

TV recenze: Crisis In Six Scenes - seriál Woodyho Allena

Vydáno: 26.03.2017 17:00 v sekci Články | Televize - | foto: Amazon Studios

Po všech svých aktivních letech v Hollywoodu zamířil až nyní, těsně po svých 80. narozeninách režisér Woody Allen na televizní obrazovky. Jak se povedl netradiční formát pro jeho tradiční komedii?

Crisis in Six ScenesRecenzoval/a dne 26.03.2017 17:00. Po všech svých aktivních letech v Hollywoodu zamířil až nyní, těsně po svých 80. narozeninách režisér Woody Allen na televizní obrazovky. Jak se povedl netradiční formát pro jeho tradiční komedii? Hodnocení: 3.5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Stejně jako mnoho jiných významných režisérů se loni na seriálovou tvorbu pustil i Woody Allen, který tak udělil sám sobě výjimku. Již mnoho let po sobě se totiž drží pravidla, že točí jeden film ročně, ale v loňském roce nám kromě filmové dramedie Cafe society dodal i seriál Crisis in Six Scenes. Ten sice nezamířil klasicky na televizní obrazovky, ale objevil se na Prime od Amazonu, obdobě Netflixu.

Woody Allen ve filmu  / Crisis in Six ScenesA rovnou můžu říci, že se zadařilo. Záleží tedy na vašem vztahu k Woodymu, protože to není režisér, jehož tvorba sedne úplně každému, ale jeho fanoušci by měli být potěšeni. Vlastně se vůbec nemusíte bát seriálové formy, protože je seriál stejně takový "filmový." Jen je rozdělen na šest kousků po dvaceti minutách, které ale navazují prakticky tam, kde skončily. Tudíž je to vlastně skoro druhý Allenův loňský snímek, ale ani to není na škodu.

Zápletka je klasicky jednoduchá. Mladá Lennie (Miley Cyrus) je na útěku před policií kvůli svým častým protestům proti válce ve Vietnamu. Úkryt najde u postarších manželů Sidneyho a Kay, (Elaine May a Woody Allen), jejích příbuzných, které ale léta neviděla. Zatímco Sidney z jejího zjevení není vůbec šťastný, Kay se snaží Lennie pomoci, co jen může.

Miley Cyrus ve filmu  / Crisis in Six ScenesJemný humor nesoucí se celým tímto retro seriálem nabuzuje opravdu velmi příjemnou atmosféru tomuto trochu ztřeštěnému příběhu. A v duchu Allenovy tvorby je to jednoduše dalším oddechovým kouskem na zlepšení nálady, na nějž nesmíte mít vysoké nároky a jen se nechat nést tou příjemnou vlnou zábavy.

Velkým překvapením je tu pak herecký výkon Miley Cyrus, která od svých disneyovských let Hannah Montany ztratila své odporně afektované herectví a naučila se hrát tak, aby diváka svou přítomností vyloženě neiritovala. Z jejího obsazení panovaly obecné obavy, ale mohu s klidem říci, že nepodložené. Roli Lennie krásně zvládá a zapadá do odlehčené atmosféry Crisis in Six Scenes.

Pro fanoušky tvorby tohoto filmaře tak tento seriál můžu rozhodně doporučit, jeho zhlédnutí dlouho netrvá a je příjemným zkrácením čekání na další chystaný projekt Woodyho, o kterém klasicky nic nevíme.

Oficiální trailer seriálu Crisis In Six Scenes

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
Podobné filmy:
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Cizinci: Kapitola 1 4/10
Recenze: Horor Cizinci: Kapitola 1 nenabízí nic nového, přesto láká na pokračování Americký horor Cizinci: Kapitola 1 je prvním dílem plánované trilogie, jíž posloužil jako předloha snímek Oni z roku 2008 o partnerské dvojici, kterou terorizuje trojice maskovaných zabijáků. čtěte zde
Vydáno: 18.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 17. 5. 2024 - 23. 5. 2024
TV tipy: Neodolatelný astronaut žije na konci všech válek svůj kalifornský sen Tento týden v televizní nabídce sice jednoznačný tahák chybí, prostor ovšem dostaly filmy, které nejsou tak úplně nápadné a slavné a leckdy navíc skrývají silné poselství. Příkladem budiž třeba originální drama Boj o oheň.... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 20. týden
Kinopremiéry: Garfield strávil s Amy Winehouse noc na Karlštejně, kde prožili zakázanou touhu Největší komerční potenciál z aktuální desítky premiér má jednoznačně animovaný Garfield ve filmu. Konkurenci navíc nemá nikterak silnou, protože třeba životopisný snímek o Amy Winehouse pravděpodobně davy do kin nepřitáhne.... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Jedna noc 4/10
Recenze: Drama Jedna noc je příběhem muže, jenž dělá pouze špatná rozhodnutí České drama vypráví o kdysi úspěšném hudebníkovi, jenž se během jediné noci pokusí vyřešit svou neblahou finanční situaci. Postupně ale čím dál víc ničí život sám sobě i své rodině. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Top 20 ČR: 19. týden
Top 20 ČR: Opice berou prvenství Pokračování opičí série s názvem Království Planeta opic zaznamenalo úspěch i v českých kinech, kde se mu podařilo z první příčky sesadit akční komedii Kaskadér. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Zásah štěstím (13.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Šťastná náhoda (29.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)
- Téma: Martin Scorsese slaví 80 (17.11.2022 08:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Douglas McGrath (05.11.2022 08:11 v Novinky | Zprávy)
- Nový Allenův film nabírá obsazení (22.09.2022 15:00 v Novinky | Zprávy)
- Woody Allen (ne)končí filmovou kariéru (18.09.2022 18:00 v Novinky | Zprávy)
- Woody Allen natočí poslední film (04.07.2022 14:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šalamoun a královna ze Sáby prožívají půlnoční lásku, během níž boří teheránská tabu (04.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Johnny Depp bude Ludvík XV. (22.01.2022 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Havel našel kaňku do pohádky a vyřešil Grindelwaldovy zločiny (17.12.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Maxinožka Bernadetta je člověk ze železa (10.12.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Festival pana Rifkina podle Woodyho Allena (29.09.2021 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Na festivalu pana Rifkina není čas zemřít (29.09.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Čestného Oscara získá Samuel L. Jackson (25.06.2021 10:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Svatý Black Panther je iracionální muž (04.06.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž jménem Ove ví, že poslouchat Bohemian Rhapsody je sázkou na nejistotu (28.05.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: scenáristé s nejvíce Oscary (06.02.2021 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2024

Království Planeta opic
7/10

V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu