Silence Martina Scorseseho dostává oficiální datum premiéry

Vydáno: 27.09.2016 17:50 - Václav Limberk | foto: Paramount Pictures

Historické drama Martina Scorseseho s názvem Silence získává oficiální datum premiéry, které bude odrážet snahu producentů filmu ucházet se v blížící se award season o Oscary.
Liam Neeson ve filmu  / SilenceO novém filmu Silence režiséra Martina Scorseseho bylo věrno svému názvu dlouho ticho a nevědělo se, kdy tento historický příběh o dvou jezuitech, které hrají Adam Driver a Andrew Garfield, v Japonsku 17. století, uvidíme. Paramount chce Scorseseho vysněný projekt, o jehož natočení usiloval už od počátku devadesátých let, do kin uvést ještě letos v omezeném počtu kopií, a to 23. prosince. Paramount věří, že má v rukou potenciálního oscarového kandidáta.

Do dalších kin pak Silence pronikne v lednu 2017. Podobně na tom byl například i Vlk z Wall Street, který v roce 2013 otevíral až 25. prosince. Scorsese je se svými filmy pravidelným uchazečem o oscarové trofeje už od roku 2002, kdy měl natočené Gangy New Yorku. Od té doby se každý jeho další snímek ucházel o Oscary a v roce 2006 konečně tuto cenu získal za kriminální drama Skrytá identita. Jedinou výjimkou, která se do oscarové soutěže nedostala, byl thriller Prokletý ostrov, který otevíral až v únoru. Pokud se ale jeho film uvede v award season, je pak jedním z favoritů na zisk nějaké ceny (většinou střih, kamera, herecké výkony).

Silence bude se stopáží 3 hodiny 15 minut jeho nejdelším hraným filmem vůbec. V kinech ho pak uvidíme od 16. února 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • - (thornhill, 28.09.2016 17:51) Reagovat

    kedy ale bude konečne trailer ?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY