Baz Luhrmann natočí Velkého Gatsbyho

Vydáno: 26.02.2011 12:07 - Alžběta Fridrichová | foto: Facebook tvůrce

Připojí se Leonardo DiCaprio i Tobey Maguire
Baz Luhrmann při natáčení filmu AustrálieBaz Luhrmann, zatím vyčkávající od svého posledního počinu, romantického westernu Austrálie, by mohl zase předvést své režijní kvality. Před třemi lety vyslovil přání zfilmovat jedno z největších amerických literárních děl 20. století, ale dosud pro vznik filmu nepodnikl jediný krok. Teď však ohlásil, že vrcholné dílo Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby skutečně natočí - pod záštitou studia Fox Sydney a jako bonus ve 3D formátu.
Přestože v poslední době se 3D formát dokázal vnutit do filmů velmi rozličných žánrů, klasický Gatsby je dílem, které si dokážeme v extra dimenzi představit asi jen těžko. Na druhou stranu je řeč o Luhrmannovi. Ten si vždycky liboval v prezentaci obrazu a filmových emocí naprosto neobvyklými způsoby, což znamená, že můžeme doufat ve slušnou podívanou.
I první střípky z obsazení slibují výjimečný zážitek. Hlavního hrdinu, mladého Nicka Carrawaye, který přijíždí do New Yorku, aby zde na burze vydělal nějaké peníze, si zahraje pavoučí muž Tobey Maguire, v roli samotného boháče Gatsbyho se představí Leonardo DiCaprio a krásnou Daisy Buchanan ztvární Carey Mulligan.
Luhrmann, který společně s Craigem Pearcem napsal i scénář, už shromažďuje i další herce. Pokud půjde vše podle plánů, první přípravy započnou v březnu a samotné natáčení pak v srpnu.
zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY