Box Office: Blair Witch na Sullyho nestačil

Vydáno: 19.09.2016 20:56 - Václav Limberk | foto: Lionsgate

Sully: Přistání na řece Hudson bez problémů obhájilo první místo z minulého týdne. Trojice novinek byla na drama s Tomem Hanksem krátká. Nejlépe z nich se zadařilo hororu Blair Witch.
Tom Hanks ve filmu Sully: Zázrak na řece Hudson / Sully: Zázrak na rece HudsonPřesně podle očekávání neměl Sully: Zázrak na řece Hudson ani o druhý víkend vážnou konkurenci, a znovu se tak octnul na samotné špici žebříčku Box Office s 22 miliony, což byl navíc jen 37% pokles z minulého týdne. Pozoruhodný výsledek. Za dva týdny se tak drama Clinta Eastwooda s Tomem Hanksem dostalo do kladných čísel s částkou 70 mil. oproti 60mil. budgetu. 

Žádné z tří novinek se nepodařilo překročit hranici 10 milionů. Nejblíže jí byl horor Blair Witch, který skončil druhý s 9,6 mil. Na to, jaký pojem "Blair Witch" je a jakým překvapením bylo, když se zjistilo, že jde "skutečně" o sequel kultovního nezávislého hororu Záhada Blair Witch, jsou tržby mírným zklamáním. Odvážné předpovědi počítaly s tím, že by se Blair Witch mohl pohybovat kolem dvaceti milionů, což se nakonec nepotvrdilo. I tak je ale rozpočet Blair Witch tak malý (5 mil.), že i necelých 10 mil. za víkend je úspěch. 

Fotografie z filmu Blair Witch / The WoodsNaopak jen 8,2 mil. pro Dítě Bridget Jonesové na třetím místě se nedá nazvat jinak než velkým zklamáním. Jde o nejhorší otvírák z této franšízy i přes větší počet premiérových kin a slušné recenze na rozdíl od předchozího dílu Bridget Jonesová: S rozumem v koncích, který otevřel za 8,6 mil. v roce 2004. Tržby Dítěte Bridget Jonesové tak budou spoléhat především na zámořský trh, kde se "Bridget" dařilo celkově lépe než v USA. Těsně za "Bridget" skončil čtvrtý Snowden s osmi miliony. 

Zbytek míst je pak obsazen snímky z předešlých týdnů, v nichž nechybí úspěšný horor Smrt ve tmě nebo komiksový Sebevražedný oddíl, který se v žebříčku drží už sedm týdnů. 

Příští týden se do kin dostanou dvě novinky, první je remake Sedm statečných a druhou animovaná Čapí dobrodružství.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 16. ZÁŘÍ 2016

 1. Sully: Zázrak na řece Hudson 22 mil.
 2. Blair Witch 9,6 mil.  (novinka)
 3. Dítě Bridget Jonesové 8,2 mil.  (novinka)
 4. Snowden 8 mil.  (novinka)
 5. Smrt ve tmě 5,6 mil.
 6. When the Bough Breaks 5,5 mil. 
 7. Sebevražedný oddíl 4,7 mil.
 8. Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek 2,6 mil.
 9. Kubo a kouzelný meč 2,5 mil.
10. Můj kamarád drak 2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY