TOP 20 ČR: nepřístupný animák Buchty a klobásy na mazlíčky neměl

Vydáno: 30.08.2016 09:01 - | foto: facebook tvůrce

O pomyslné zlato tentokráte soutěžil animovaný Tajný život mazlíčků s taktéž animovanými, ovšem rozhodně ne vhodnými pro děti, Buchtami a klobásami. Na třetí pozici pak klesl Star Trek: Do neznáma.
Fotografie z filmu Tajný život mazlíčků / The Secret Life of Pets Sice těsně, ale přece. Tento víkend se v tuzemských kinech nesl ve znamení animáků a dva animované snímky, přestože každý úplně jiné povahy, se o vedení žebříčku popraly. S rozdílem 700 tisíc nakonec neporaženým zůstal Tajný život mazlíčků, který dává (nejen) dětským divákům pohled na to, co jejich čtyřnozí přátelé dělají, když jsou sami doma. Atak na první pozici bohužel nevyšel Buchtám a klobásám, přisprostlé animované komedii, která drží prvenství jako první animovaný celovečerní snímek, jenž není určený pro děti. Na bronz byl tak příchodem této novinky sesunut nový Star Trek: Do neznáma, o který se tato obrovská frančíza opět rozrostla. Následoval ho další akční film, ve kterém však protagonisty jsou ti největší zloduchové, a to Sebevražedný oddíl.

Celkem rychle se dolů žebříčkem svezla Troškova Strašidla, která sice podle ohlasů nedopadla nejlépe, ale rozhodně ne tak katastrofálně jako jeho předchozí komedie. Na další místo se s premiérou vyhoupl remake americké pohádky Můj kamarád drak a také životopisný snímek příšerně falešné broadwayské zpěvačky Božské Florence, kterou ztvárnila oscarová rekordmanka Meryl Streep. Další místo pak obsadil opět remake jedné z největších hollywoodských klasik, antického Ben-Hura, následovaly jej zdivočelé a pravidly unavené Matky na tahu, které v jejich revoluci vede Mila Kunis, a až na desítku se pak propadli překupníci pistolí Miles Teller a Jonah HillTýpci a zbraně.

Billy Burke ve filmu Zhasni a zemřeš / Lights OutAž za hranicí první desítky se pak ocitla v pořádí pátá Doba ledová: Mamutí drcnutí spolu s hororem rozvíjejícím strach ze tmy, Zhasni a zemřeš, a také českou komedií Sezn@mka. Na čtrnácté příčce se vrátil Matt Damon jako Jason Bourne a hned pod ním najdete Teorii tygra, která se v kinech drží již rekordních 22 týdnů. Za ním pak zůstalo Hledá se Dory, festivalový miláček - Tohle je náš svět a také drsný letní survival Mělčiny. Na předposlední pozici usedla jihokorejská Komorná a nakonec tu máme Hřebejkovu Učitelku.

1. Tajný život mazlíčků - 3,9 mil.
2. Buchty a klobásy - 3,1 mil. (premiéra)
3. Star Trek: Do neznáma - 1,4 mil.
4. Sebevražedný oddíl - 1,4 mil.
5. Strašidla - 1,3 mil.
6. Můj kamarád drak - 945 tis. (premiéra)
7. Božská Florence - 882 tis. (premiéra)
8. Ben-Hur - 819 tis. (premiéra)
9. Matky na tahu - 439 tis.
10. Týpci a zbraně - 419 tis.

11. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 417 tis.
12. Zhasni a zemřeš - 313 tis.
13. Sezn@mka - 261 tis.
14. Jason Bourne - 204 tis.
15. Teorie tygra - 148 tis.
16. Hledá se Dory - 123 tis.
17. Tohle je náš svět - 118 tis.
18. Mělčiny - 92 tis.
19. Komorná - 69 tis.
20. Učitelka - 60 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY