TOP 20 ČR: Star Trek nepřekonal mazlíčky

Vydáno: 23.08.2016 10:00 - | foto: CinemArt

Premiéra nového dílu z kultovní série Star Trek sice nalákala do kin hodně diváků, ještě dvakrát tak lépe se však dařilo animovanému Tajnému životu mazlíčků, který zůstal neporaženým.
Zoe Saldana, John Cho ve filmu Star Trek: Do neznáma / Star Trek BeyondAsi málokdo čekal, že se stane z animovaného Tajného života mazlíčků takový hit letošního roku. V kinech po světě utržil slušné částky, a tak už se pro něj plánuje pokračování, a v Česku se dokonce stále drží ve vedení s více jak osmi utrženými miliony za poslední víkend. Kvůli tomuto úspěchu pak "ostrouhal" nový díl Star Treku nazvaný Do neznáma, který doplnil stále se rozvíjející obrovskou sérii. Utržil polovinu toho, co vítězný animák, ale naštěstí ještě zvládl porazit pohádková/komediální Strašidla Zdeňka Trošky. Všechny tyto novinky pak zvládly vytlačit tým superzloduchů Sebevražedný oddíl, další kousek z univerza DC.

Na páté místo se nově s premiérou vyhoupla komedie Týpci a zbraně o překupnících Milesu Tellerovi a Jonahu Hillovi, ta tak ještě níže srazila pátý díl z animované pravěké frančízy, Dobu ledovou: Mamutí drcnutí. Tuzemská Sezn@mka poté klesla na sedmičku spolu s další komedií o divokých Matkách na tahu a deváté místo si ještě ukousl povedený horor Zhasni a zemřešMatt Damon jako Jason Bourne pak skončil v polovině žebříčku.

Blake Lively ve filmu Mělčiny / The ShallowsZa tuto hranici pak byly vskutku rychle vytlačeny Mělčiny o boji surfařky se žralokem, u rybiček jsme zůstali i na dalším místě v Hledá se Dory. Třináctá zůstala Teorie tygra s Jiřím Bartoškou následována nenáviděnou Učitelkou v podání Zuzany Maurery. Na další místa se propadl festivalový hit Tohle je náš svět o početné rodině, i jihokorejská Komorná a Nejkrásnější den z Německa. Poslední dvě místa pak zbyla
na romantické drama Než jsem tě poznala a reboot Krotitelů duchů.

1. Tajný život mazlíčků - 8,4 mil.
2. Star Trek: Do neznáma - 4,4 mil. (premiéra)
3. Strašidla - 3,6 mil. (premiéra)
4. Sebevražedný oddíl - 3,1 mil.
5. Týpci a zbraně - 1,1 mil. (premiéra)
6. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 957 tis.
7. Sezn@mka - 860 tis.
8. Matky na tahu - 783 tis.
9. Zhasni a zemřeš - 535 tis.
10. Jason Bourne - 455 tis.

11. Mělčiny - 370 tis.
12. Hledá se Dory - 277 tis.
13. Teorie tygra - 184 tis.
14. Učitelka - 182 tis.
15. Tohle je náš svět - 168 tis.
16. Komorná - 122 tis.
17. Nejkrásnější den - 108 tis.
18. Julieta - 60 tis.
19. Než jsem tě poznala - 56 tis.
20. Krotitelé duchů - 46 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY