První teaser a foto: sci-fi Arrival Denise Villeneuvea

Vydáno: 09.08.2016 19:21 - | foto: facebook tvůrce

Denis Villeneuve na letošek chystá změnu žánru, přesedlal totiž se svou novinkou ke sci-fi, sice ne úplně klasickému, ale rozhodně lákavě znějícímu Arrival. V hlavních rolích Amy Adams a Jeremy Renner.
Po sci-fi blockbusterech, které se na nás valí jeden po druhém a nebojí se, podobně jako letošní návrat Dne nezávislosti, zničit skoro celou Zemi, přichází od kanadského režiséra Denise Villeneuvea (Sicario: Nájemný vrah) žánrovka méně bombastická s trochu hlubší smyslem. Rozhodně tak nabídne kvalitu a vzhledem k datu premiéry - 10. listopadu - by se tak s filmem nazvaným Arrival mohlo počítat i do souboje o nějaké ty ceny. Jedná se o adaptaci novely Story of Your Life, jíž napsal v roce 1998 Ted Chang. Scénář na plátna převedl Eric Heisserer, autor letního hororu Zhasni a zemřeš.

Příběh knihy sleduje americkou lingvistku Louise Banks, tu můžete vidět na první fotografii v podání Amy Adams, kterou vláda tlačí k rozluštění jazyka mimozemšťanů, jež na naši zem vypustily své "pody" levitující nad zemí. (Jeden z nich je vidět v pozadí na samotné fotce.) Na další fotce je pak také vidět Jeremy Renner, jenž ve snímku pravděpodobně hraje představitele armády. Obsazení pak ze zvučných jmen doplňuje ještě Forest Whitaker, s ním se ale zatím žádné fotky neobjevily.

Zda Arrival splní, co slibuje, se dozvíme již za tři měsíce. Zatím se můžete podívat také na strohý teaser, který skvěle nastiňuje atmosféru. Jeho plnohodnotná verze bude dostupná na internetu za několik dní.

Originální teaser filmu Arrival


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY