Kinopremiéry: Tajný život komorné na mělčinách

Vydáno: 10.08.2016 08:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na pozici jasného diváckého hitu útočí tento týden z pětice premiér animák Tajný život mazlíčků. Vedle něj pak z atraktivnějších titulů startují ještě polohororové Mělčiny a německá komedie Nejkrásnější den.
Tajný život mazlíčků (The Secret Life of Pets) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Tajný život mazlíčků / The Secret Life of Pets Animovaná komedie sice nevypadá bůhvíjak originálně, jde ale o zatím komerčně nejúspěšnější animák roku, což asi svědčí o mnohém. Režírující Chris Renaud, jemuž pomáhal debutant Yarrow Cheney, toho nejspíš moc neřešil a opravdu se spolehl čistě na otřepaný příběh a tzv. první signální, a to mu vyšlo dokonale. Vůbec vlastně nevadí, že recenze (včetně té naší) jsou vesměs průměrné a hovoří o standardním, i když technicky velmi dobrém animáku. Tady jde hlavně o to, aby se pobavily celé rodiny, které následně utratí peníze za merchandising. Sázka na jistotu a premiéra týdne.

Synopse: Max a Katie jsou spřízněné duše a nejlepší kamarádi na světě a vůbec nevadí, že Max je pes a Katie člověk. Jen by se Katie nemusela tak často ztrácet a nechávat Maxe pořád samotného doma. Jenže teď se vše změní, protože děvče si domů přivedlo chlupaté psí monstrum jménem Baron a rozhodlo se, že budou žít ve třech. To se ale Maxovi nelíbí a od první chvíle Barona nenávidí a ani naopak tomu není lépe. Ti dva vzájemně vymýšlejí, jak tomu druhému ztrpčit život, což je ale přivádí do čím dál komplikovanějších situací.

Zajímavost: Jedná se o vůbec první film, který v USA otevřel za sto milionů, aniž by byl prequelem, nebo sequelem nějaké franšízy.

Oficiální český trailer filmu Tajný život mazlíčků / The Secret Life of Pets
Mělčiny (The Shallows) (Falcon)

Český plakát filmu Mělčiny / The ShallowsAni dramatický thriller nebude zrovna ukázkou originality, nicméně ho provází docela slušná pověst, která hovoří o nejlepším "žraločím" filmu za poslední roky. Předpoklady k tomu ostatně jsou, neboť téma osamělého člověka bojujícímu proti přírodě je stále aktuální a režie se chopil talentovaný Jaume Collet-Serra, který právě z podobně tuctových žánrovek dovede vytvořit solidní a svižnou podívanou. To se dle všeho podařilo i tentokrát a výsledek údajně není nechtěně směšný a poměrně funguje, což potvrzuje i naše recenze. Pánové tu navíc mají Blake Lively v plavkách, takže se snad ani nudit nemůžou.

Synopse: Nancy (Blake Lively) se vydává osamoceně surfovat na odlehlou pláž. V průběhu surfování je však napadena velkým bílým žralokem a zůstává uvězněna v moři jen kousek od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých dvě stě metrů, jejich překonání je obrovskou zkouškou její vlastní vůle.

Zajímavost: Scénář filmu se v roce 2014 ocitl na seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů.

Český trailer filmu Mělčiny / The Shallows
Komorná (Agasshi) (Aerofilms)

Český plakát filmu Komorná / AgasshiUrčitě nejlákavějším na historickém dramatu korejského režiséra a scenáristy Park Chan-wooka je velké množství otevřených erotických scén. Mimo nich by ale neměly chybět ani zajímavý příběh s několika nečekanými zvraty a precizní technická stránka, která je vskutku promyšlená do posledního detailu. I přesto se ovšem nemalá část ohlasů shoduje na tom, že v kontextu tvůrcovy filmografie jde o vůbec nejslabší počin, který nemá co nabídnout a je jen zoufale povrchní. Stejně tak se ale najde dost takových, kteří tvrdí, že jde o skvělé dílo plné filozofických myšlenek. Vybrat si tak budete muset sami.

Synopse: Šlechtična Hideko (Min-hie Kim) žije v ústranní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc ji vychovává přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui (Tae Ri Kim), ve skutečnosti nuzné kapsářky, která mu má pomoci Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale komplikuje to, že mezi oběma ženami propukne divoká vášeň.

Český teaser filmu Komorná / Agasshi
Nejkrásnější den (Der geilste tag) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Nejkrásnější den / Der geilste TagV posledních letech se i do našich kin dostávají německé komedie, které se posléze těší poměrně velké oblibě. Aspirantem na něco podobného je tento týden režijní a scenáristický počin představitele jednoho z hlavních rolí Floriana Davida Fitze, který tedy působí jako variace na otřepané téma smrtelně nemocní a jejich touha zažít v posledních dnech něco neobvyklého, nicméně se těší solidním ohlasům a komentářům. V obsazení se nesetkáte s nikým známým, primární je tedy vaše kooperace s německým humorem. Závěrem jen upozorním, že film jde do kin s dabingem, což není úplně šťastné řešení, ale proti gustu....

Synopse: Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi (Matthias Schweighöfer) se potkává s floutkem a pohodářem Bennem (Florian David Fitz) a oba zjišťují, že ačkoli jsou odlišní, jedno mají společné - mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a zubatá už jim klepe na dveře. Vzájemně se tedy přesvědčí o tom, že se vykašlou na jakoukoli zodpovědnost a poslední dny svých životů si pořádně vyhodí z kopýtka. Utečou tak z hospicu a pustí se do posledního dobrodružství.

Český trailer filmu Nejkrásnější den / Der geilste tag
Prach (Artcam)

Plakát filmu  / PrachTuzemskou tvorbu tentokrát zastupuje absolventský film režiséra a spoluscenáristy Víta Zapletala, který by měl být rodinným dramatem. Jaký ale bude výsledek, se odhaduje jen těžko, neboť podobné debuty mohou skončit úplně jakkoli. Asi nikoho nepřekvapí, že v obsazení není nikdo známý a ani téma není nijak originální. Dosavadní ohlasy nejsou úplně příznivé, to ale v tomto případě vůbec nic neznamená. Milovníci studentských filmů si určitě nenechají ujít, ostatní pak musí zvážit, jestli chtějí investovat do nejistého výsledku.

Synopse: Dva synové se svými partnerkami přijíždějí k rodičům na venkovskou samotu kvůli mrtvici jejich otce. Po dlouhé době jsou všichni na jednom místě a pietní nálada vybízí k meditaci a diskuzím o smyslu života. A decentní a nenápadné náhody pomalu směřují jejich životy nepředvídatelným směrem.

Zajímavost: Jde o poslední film, který byl vyvolán v barrandovských laboratořích.

Oficiální trailer filmu Prach
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY