První foto a první trailer: Matt Damon a Velká čínská zeď

Vydáno: 28.07.2016 21:38 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Matt Damon si kromě posledního Jasona Bournea zahrál i v historickém spektáklu Velká čínská zeď, který natočil čínský režisér Yimou Zhang. Jde o dosud nejdražší v Číně natočený film.
Matt Damon ve filmu Velká čínská zeď / The Great WallMatt Damon, který se momentálně do kin vrátil jako Jason Bourne, je hlavní hvězdou hollywoodského, anglicky mluveného blockbusteru natočeného v Číně Velká čínská zeď. Jeho režisér Zhang Yimou ho charakterizuje jako dobový akční hollywoodský monstr film, jako prolnutí západní a východní kultury, Hollywoodu a čínských tradic. S rozpočtem 135 milionů dolarů jde o dosud nejdražší film natočený na území Číny. Jeho děj se odehrává před tisíci lety. Yimou v rozhovoru prozradil, že zde budou i prvky fantasy díky monstrům. Půjde ale o stará čínská monstra a nebudou zde žádní superhrdinové. Yimou zmiňuje, že se snažil o co nejrealističtější podobu. 
 
Velkou čínskou zeď měl původně režírovat Edward Zwick s dvojicí Henry Cavill a Benjamin Walker. Yimou po něm tento projekt převzal. Autory námětu jsou Thomas Tull a Max Brooks. Scénář napsali Zwick, Marshall Herskovitz a Tony Gilroy. Kromě Damona zde hrají Willem DafoeAndy LauPedro Pascal a řada čínských herců. 

Premiéru v kinech bude mít Velká čínská zeď 23. února 2017. 

Na první exkluzivní fotky se podívejte v galerii nad článkem.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Velká čínská zeď




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY