Adam Driver chce být Mužem, který zabil Dona Quijota

Vydáno: 14.05.2016 13:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Adam Driver, který se proslavil hlavní zápornou rolí ve Star Wars: Síla se probouzí, zvažuje jednu z hlavních rolích v chystaném filmu Terryho Gilliama The Man Who Killed Don Quixote.
Terry Gilliam, Jean Rochefort ve filmu  / Lost in La ManchaAdam Driver, kterého do Star Wars: Síla se probouzí znal asi málokdo, nyní zvažuje jednu z hlavních rolí chystaného filmu Terryho Gilliama The Man Who Killed Don Quixote. V něm se podle IMDb "reklamní agent pohybuje tam a zpět v čase z Londýna 21. století a La Manchou 17. století, kde si ho Don Quijote splete se Sancho Panzou". Jde o volnou adaptaci slavného románu Miguela De Saavedry Důmyslný rytíř Don Quijote de La Mancha. Bez nadsázky se jedná o jeden z nejsmolnějších projektů nejen režiséra Terryho Gilliama, ale vůbec v historii filmu. Gilliam svádí s tímto projektem boj s větrnými mlýny podobně jako literární hrdina.

Poprvé chtěl tento film Gilliam realizovat už na počátku milénia, kdy měl roli Sancho Panzy hrát Johnny Depp, zatímco Dona Quijota by hrál francouzský herec Jean Rochefort. Výsledkem této snahy byl pouze dokument Lost in La Mancha. Projekt se potom Gilliam pokusil několikrát neúspěšně restartovat, naposledy v roce 2014, kdy byli do hlavních rolí obsazení Jack O'Connell a John Hurt.

The Man Who Killed Don Quixote je nyní ve fázi předprodukce. V obsazení nyní figuruje ex-Monty Python Michael Palin jako Don Quijote a Adam Driver jako Toby Grisoni, reklamní agent, který se nechtěně stane Sancho Panzou. Pokud by tento film a v tomto obsazení nakonec přeci jen vzniknul, byl by to nepochybně Gilliamův životní výkon. A už jen "drobný" detail: premiéra by měla být v roce 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY