Válečný Dunkirk Christophera Nolana přibírá další obsazení

Vydáno: 17.03.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Dalším filmem Christophera Nolana bude po sci-fi Interstellar válečný snímek Dunkirk vracející se k události z druhé světové války. Budou v něm hrát Tom Hardy a Mark Rylance. Kdo bude dalším?
Fotografie z filmu Zachraňte vojína Ryana / Saving Private RyanChristopher Nolan chystá na rok 2017 premiéru svého nového filmu, kterým bude válečný velkofilm Dunkirk. V projektu, v němž se Nolan schází znovu s Warnery, se zaměří na dramatickou epizodu z druhé světové války, kterou byla evakuace spojeneckých vojsk v roce 1940 na plážích u Dunkirku. Operace známá pod krycím jménem Dynamo čítala více jak tři sta tisíc spojeneckých vojáků, kteří museli být pomocí malých lodí a civilních plavidel evakuovány pod nepřátelskými nálety nacistických bombardérů Štuka, zatímco opodál v záloze číhaly nacistické tanky. Nolan se tedy po sci-fi Interstellar vydá ve stopách Stevena Spielberga a jeho slavného válečného dramatu Zachraňte vojína Ryana.

Z obsazení jsou zatím známá jména Tom HardyKenneth BranaghMark Rylance a hudební hvězdička z kapely One Direction Harry Styles, který zde bude herecky debutovat. Dalšími herci, kteří podepsali na film kontrakt, jsou podle serveru Hollywood reporter Jack Lowden a Aneurin Barnard. Zatím není známé, v jakých rolích se zmínění herci objeví. Vypadá to však, že jednu ze dvou hlavních rolí získá mladý neznámý britský herec Fionn Whitehead. Podle zdrojů ho chce sám Nolan. Whitehead má zatím za sebou pouze účast v seriálu Him a zkušenosti z divadla, takže získání hlavní v role ve válečném velkofilmu pro něj bude obrovský skok. Premiéra Dunkirku je naplánována na 21. července 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY