Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: Bohové Egypta jedou do Brooklynu

Vydáno: 24.02.2016 13:21 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední únorové premiéry tvoří sedmička opravdu rozdílných filmů, z nichž by si měl vybrat úplně každý. Těmi nejzásadnějšími jsou potenciální oscarové drama Brooklyn, česká Řachanda a obávaný historický velkofilm Bohové Egypta.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Brooklyn (Brooklyn) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Brooklyn / BrooklynBritsko-irsko-kanadské romantické drama je adaptací románu Colma Tóibína a na první pohled vypadá jako klasicky kvalitní žánrovka s oscarovými ambicemi. Ty se potvrdily, neboť snímek byl nominován za nejlepší adaptovaný scénář, za nímž stojí Nick Hornby, nejlepší film roku a Saoirse Ronan za hlavní ženskou roli. Režírujícího Johna Crowleyho sice zná jen málokdo, to by se ale mělo po tomto počinu změnit. Dosavadní komentáře hovoří o výborné žánrovce, která sice není nijak originální, ale svůj účel splní a navíc přináší zajímavý přesah v podobě v současnosti aktuálního uprchlického tématu. Premiéra týdne.

Synopse: Mladá Eilis (Saoirse Ronan) se z irského městečka Enniscorthy vydává do newyorského Brooklynu, kde sní o lepší budoucnosti. Ocitá se v neznámém prostředí, v cizím světě, připadá si jako vyhnanec a podléhá stesku po dosavadním životě. Když se ale seznámí s pohledným italským dělníkem, stesk pomalu mizí a ona přichází rušnému newyorskému životu na chuť. Pak ale nastane situace, kvůli které se musí vrátit zpět do Irska, kde je vtažena do předchozího života. I zde ovšem potkává novou lásku a je postavena před nelehký výběr.

Zajímavost: Do hlavní role byla původně obsazena Rooney Mara.

Oficiální český trailer filmu Brooklyn / Brooklyn
Bohové Egypta (Gods of Egypt) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Bohové Egypta / Gods of EgyptKaždá sezóna má svého otloukánka a jakýsi nepodarek, do něhož bylo vloženo hodně peněz, nakonec ale selhal po všech stránkách. Letos k tomu má nakročeno podivuhodně působící nákladné dobrodružné fantasy, které už z trailerů vypadá dost digitálně a nezajímavě. Ohlasy zatím neexistují, takže stále zůstáváme na rovině spekulací, pokud se ovšem potvrdí všeobecné domněnky, bude to velká škoda, neboť režisér Alex Proyas patří k těm uznávaným a oblíbeným. V hlavních rolích se každopádně objeví Gerard Butler a Nikolaj Coster Waldau, které doplňují třeba Geoffrey Rush nebo Rufus Sewell. Premiéra vzbuzující velké obavy.

Synopse: Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Ten kdysi mírumilovné a prosperující impérium poslal do války a chaosu a nikdo se mu neodváží vzepřít. Nečekané spojenectví proti němu ale uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster Waldau). Jejich boj je tak zavede do podsvětí i na nebesa a oba budou muset projít značnou zkouškou odvahy a postavit se těm nejhroznějším monstrům, o kterých do té doby jen slýchávali.

Zajímavost: Coster Waldau musel zhubnout natolik, aby měl pouze sedm procent tělesného tuku.

Český trailer filmu Bohové Egypta / Gods of Egypt
8 1/2 () (AČFK)

Český plakát filmu 8 1/2 / 8½I druhý letošní příspěvek Projektu 100 patří mezi absolutní klasiku. Italsko-francouzský počin legendárního Federica Felliniho, který je částečně jeho bilančním filmem, se dokonce dočkal i Oscara za cizojazyčný snímek. Vzhledem ke jménu tvůrce je jasné, že není pro každého a je potřeba mu jít trochu naproti, nicméně ti, kteří vyhledávají časem osvědčené a nestárnoucí oceňované kousky, by si ho na velkém plátně dopřát měli, ačkoli je trošku náročnější. V hlavní roli nesmí chybět autorův oblíbenec Marcello Mastroianni, jemuž dělají společnost především Claudia Cardinale, Anouk Aimée a Sandra Milo. Kus kinematografické historie, k němuž není co dodat.

Synopse: Filmový režisér Guido Anselmi (Marcello Mastroianni) se ocitl v profesní i životní krizi. Z té ho nedokážou dostat ani nové filmové projekty, ani ženy, jimiž byl celý život obklopen. Pod tlakem svého producenta ale chystá nový film a zároveň je přitahován ke své inteligentní manželce Luise (Anouk Aimée), smyslné milence Carle (Sandra Milo) a krásné herečce Claudii (Claudia Cardinale), avšak ani ony mu nepomohou najít smysl života.

Zajímavost: Snímek je zařazen na seznamu nejvýznamnějších filmů, který v roce 1995 vydal Vatikán. Podle něj je významný svou morální hodnotou.

Originální trailer filmu 8 1/2 /
Chůvák (Der Nanny) (Fénix Distribution)

Český plakát filmu Chůvák / Der NannyNěmecké komedie bývají dost nevypočitatelné a kvalitativně nevyrovnané, takže vzhledem k tomu, že o této zatím neexistuje příliš relevantních ohlasů, je těžké soudit, na jaké straně nakonec skončí. Faktem je, že režie, částečně scénáře a hlavní role se ujal mladý a nepříliš známý Matthias Schweighöfer, jemuž za kamerou pomohl zkušenější Torsten Künstler. Námět vypadá potřebně bláznivě, takže nezbývá než věřit, že budeme mít co dělat s tou lepší komedií od našich největších sousedů. Distributor navíc nemá de facto nač lákat, takže bude zajímavé sledovat, jak si snímek v tuzemsku povede. 

Synopse: Jelikož Clemens (Matthias Schweighöfer) pracuje na velké změně územního plánu a je těsně před podepsáním důležitých smluv, nemá na své děti čas. Rolf (Milan Peschel), který jeho vinou přijde o byt, se chce pomstít a stát se chůvou jeho dětí. Nepočítá ale s tím, že ty jsou připraveny na všechno a udělaly si z toho, že se zbavují svých chův, zábavný sport.

Oficiální český trailer filmu Chůvák / Der Nanny
Queen: A Night in Bohemia (Queen: A Night in Bohemia) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Queen: A Night in Bohemia / Queen: A Night in BohemiaOd neděle 28. února si mohou zájemci v kinech najít záznam dnes už legendárního koncertu ze Štědrého dne roku 1975, který znamenal průlom pro tehdy ne tak slavnou kapelu Queen a udělal z ní jednu z nejzásadnějších skupin na světě. Vůbec poprvé živě na něm také zazněla monumentální skladba Bohemian Rapsody, jež dnes patří k pilířům pop music. Režii, která ale v tomto případě není příliš důležitá, obstaral Justin Shirley-Smith. Distributor také láká na přítomnost nikdy nezveřejněných rozhovorů se členy kapely. Hudební fajnšmekři by si neměli nechat ujít.

Synopse: Na Štědrý den 1975 vystoupila na stadionu Hammersmith Odeon v Londýně dnes legendární skupina Queen. Tento koncert, který živě přenášela i BBC, se stal průlomem v její kariéře a vystřelil ji na cestu ke hvězdám.

Český trailer filmu Queen: A Night in Bohemia / Queen: A Night in Bohemia
Řachanda (CinemArt CZ)

Plakát filmu  / ŘachandaAčkoli se to může z názvu zdát, není nový tuzemský počin primárně bláznivou komedií, nýbrž pohádkou. Těžko ovšem odhadovat, co od ní čekat, neboť ohlasy zatím nejsou, z trailerů to nicméně vypadá, že nepůjde o nic výjimečného, ale spíš se pojede na jistotu. Pohled na filmografii celovečerně debutující Marty Ferencové ale působí značně děsivě, takže výsledek bude dost nevyzpytatelný. Ze slavných tváří se tu objeví Bolek Polívka, Vilma Cibulková nebo Oldřich Kaiser, z těch méně známých pak Denisa Pfauserová nebo Josef Rarach. Potenciální divácký hit, nad nímž budou nejspíš publicisté ohrnovat nos.

Synopse: Rozmazlená princezna (Denisa Pfauserová) a její dva kamarádi se neživí úplně poctivě. Až když se shodou náhod ocitnou v kouzelném Černém lese, kde žijí podivné lesní bytosti, naučí se od nich to, co je dosud nebyli schopni naučit lidé - že jak se chováme k ostatním, tak se oni chovají k nám.

Originální trailer filmu Řachanda
Girl Power (A-Company CZ)

Plakát filmu  / Girl PowerTuzemský dokument je unikátní v tom, že se jednak hlouběji zabývá tematikou graffiti a writerství a druhak v tom, že jeho hrdinkami jsou ženy, které se v této komunitě tak často nevidí. Jedna z nich, Sany*, se dokonce chopila režie a scénáře, s nimiž jí pomohl Jan Zajíček. Je jasné, že vzhledem k tématu jde o hodně menšinovou záležitost, která se bude v kinech hledat obtížně. Snad ale svou mizivou zasvěcenou cílovou skupinu plně uspokojí.

Synopse: Dokumentární film o ženách, které zasvětily svůj život graffiti, ačkoli této subkultuře zcela dominují muži. Writerka Sany* nás seznámí s ženskými kolegyněmi z patnácti míst světa a pokusí se nás přesvědčit o tom, že graffiti není jen vandalismus, ale spíš životní styl.

Originální trailer filmu Girl Power

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Rozhovor dekády (19.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Hledá se růže pro plyšáka (19.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu