Nový český film Nikdy nejsme sami slaví úspěch na Berlinale

Vydáno: 16.02.2016 16:27 - Václav Limberk | foto: Falcon

Na právě probíhajícím šestašedesátém filmovém festivalu Berlinale slaví úspěchy nový český film režiséra Petra Václava s Karlem Rodenem a Lenkou Vlasákovou nazvaný Nikdy nejsme sami.
Fotografie z filmu Nikdy nejsme sami / Nikdy nejsme samiMezi třemi českými zástupci (ještě Já, Olga Hepnarová a  Ani ve snu!) 66. mezinárodního filmového festivalu Berlinale v Berlíně je i novinka Nikdy nejsme sami režiséra a scenáristy Petra Václava, držitele Českého lva za film Cesta ven. Václavův film zde měl světovou premiéru v neděli večer v nesoutěžní sekci Fórum. Podle slov režiséra jeho novinka "vypráví o tom, že nikdo není nikdy sám v pozitivním ani negativním smyslu, protože každý žije skrze druhé. Chce se líbit, nenávidí, miluje."

Nikdy nejsme sami je dramatem o současné době a lidech, kteří jsou oběťmi i strůjci jejích běsů. V hlavních rolích se představí Karel Roden a Lenka Vlasáková. V dalších rolích pak uvidíme oba protagonisty Cesty ven, držitelku Českého lva Klaudii Dudovou a Zdeňka Godlu. Větší příležitost tu režisér poskytl také herci Miroslavu Hanušovi.

Obě projekce filmy byly zcela vyprodány a zahraniční kritici z prestižního filmového magazínu The Hollywood Reporter a populárního amerického serveru Indiewire nešetří chválou a druhý zmíněný přirovnává Václavův film k modernímu podobenství Babel. V České republice bude mít film Nikdy nejsme sami premiéru 7. dubna 2016.

Originální trailer filmu Nikdy nejsme sami




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY