Trailer: Erbenova Polednice straší i v současnosti

Vydáno: 03.02.2016 10:43 - | foto: facebook tvůrce

Za měsíc nás již čeká v kinech Polednice. Tu nám nově nepodá F. A. Brabec, ale začínající režisér Jiří Sádek, který toto dílo zpracoval v celovečerní film s Danielou Kolářovou v titulní roli.
Již za měsíc do kin vstoupí adaptace jedné z tuzemských klasik, balady Polednice od spisovatele Karla Jaromíra Erbena. Tu do novodobé formy s mnohem delší dějovou linkou (z básně na pár stránek bude 90 minut dlouhý film) přepsal scenárista Michal Samir (Hany) a nově vznikla pod režisérskou taktovkou Jiřího Sádka, jenž dosud tvořil pouze studentské kratší filmy, ovšem i tak poměrně s úspěchem.

Příběh v současnosti se zaměřuje na svobodnou matku Elišku (Aňa Geislerová) navracející se do rodné vesnice se svou dcerkou (Karolína Lipowská). Poklidně vyhlížející vesnice se však po pár znepokojivých událostech ovlivňujících obě postavy, mění v šílené nervy drásající prostředí, a když se kolem nich začně motat místní podivínka (Daniela Kolářová), nezvládá to Eliška již vůbec dobře.

Nový trailer nepůsobí tak silně jako pochmurný teaser, v němž Geislerová odříkává notoricky známé verše, i tak ale stojí za zhlédnutí.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY