Box Office: vánoční horor Krampus skoro dostihl Hunger Games

Vydáno: 07.12.2015 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Než do kin dorazí Star Wars, bude zřejmě přední místo žebříčku patřit završení teen ságy Hunger Games. Slušně se ale podařilo zaskórovat i levnému vánočnímu hororu Krampus: Táhni k čertu.
Fotografie z filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část / Dva týdny před Star Wars: Síla se probouzí nelze v kinech očekávat žádné velké zázraky. Potřetí za sebou tak bralo první místo zakončení teen ságy Hunger Games: Síla vzdoru 2. část, které se zřejmě na výsluní ohřeje ještě příští víkend. Čtvrtému dílu, který za svůj třetí víkend na domácí půdě nashromáždil dalších 18 milionů, se sice z celé série daří paradoxně nejméně, ale i tak už se snímek celosvětově přehoupl přes hranici půl miliardy dolarů a je zřejmé, že celková suma bude v následujících týdnech ještě stoupat.

Mile překvapeno ale muselo být studio Universal, které v suchém "předstarwarsovském" období nasadilo nízkorozpočtový vánoční horor Krampus: Táhni k čertu - jednohubka, u níž se očekávalo, že jen prošumí kinosály, však překvapivě brala druhé místo a slušných 16 milionů dolarů, což skoro dohnalo i první Hunger Games (a co se týče pouze pátečních tržeb, dokonce i předehnalo). Teprve druhý film Michaela Doughertyho, jehož debut Halloweenská noc šel rovnou na DVD, navíc sbírá solidní recenze, takže je možné, že si tím režisér otevřel dveře k mnohem velkorysejším látkám.

Adam Scott ve filmu Krampus: Táhni k čertu / KrampusStejně jako minulý týden na trojce zůstal Creed, neskutečně pozitivně hodnocený spin-off boxerské série Rocky, o něhož spadl zájem jen o 38% - dalších 15 milionů je důkazem, že lidé stále na značku slyší, což je u středněrozpočtového a lehce riskantního titulu úspěchem. Pětatřicetimilionový rozpočet snímek stihl už zdvojnásobit. V boji se synem Apolla Creeda těsně prohrála nová pixarovka Hodný dinosaurus, která minule brala druhé místo, nyní až čtvrté - zájem se o ni propadl až o 60%, což je jev, který je u pixarovek celkem nevídaný. Vše zkrátka nemůže mít tak masivní úspěch jako V hlavě.

Zbývajících šest titulů se už nachází na hranici pěti milionů a jde většinou o snímky, které se v kinech drží několik týdnů. Okolo pěti milionů k celkovým tržbám přidaly bondovka Spectre a nekorektní komedie The Night Before, za nimi se umístil animovaný Snoopy s 3,5 miliony. Konec žebříčku pak uzavírá trojice potenciálních oscarovek, novinářský Spotlight, melodrama Brooklyn a remake argentinského thrilleru Secret in Their Eyes.

Ticho před bouří se příští týden pokusí rozvířit jen dobrodružně-námořnická novinka Rona Howarda V srdci moře s Chrisem Hemsworthem.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 04. 12. 2015

 1. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část 18,6 mil.
 2. Krampus: Táhni k čertu 16 mil. (novinka)
 3. Creed 15,54 mil.
 4. Hodný dinosaurus 15,51 mil.
 5. Spectre 5,4 mil.
 6. The Night Before 4,9 mil.
 7. Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu 3,5 mil.
 8. Spotlight 2,9 mil.
 9. Brooklyn 2,4 mil.
10. Secret in Their Eyes 2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY