Filmová adaptace čeká i populární hru Zaklínač

Vydáno: 09.11.2015 13:07 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Před pár dny došlo ke zveřejnění prvního traileru na filmovou verzi počítačové hry Warcraft a na obzoru se blíží další herní adaptace - tentokrát Zaklínač, jehož třetí herní díl nedávno slavil obrovské prodejní úspěchy.
ZaklínačFilm bude produkovat společnost The Sean Daniel Company, která má na triku třeba i sérii Mumie a Krále Škorpiona. Zaklínače by chtěla dostat na plátna kin v roce 2017 v podobě epické středověké fantasy s hlavním hrdinou Geraltem, nájemným lovcem monster, obdařeným nadpřirozenými schopnostmi.

Postava Geralta má sice předobraz v populární trojici videoher, leč mezi fanoušky je známá hlavně díky svým kořenům v literatuře - v knižní sérii polského spisovatele Andrzeje Sapowského. Základem pro film by se údajně měly stát povídky The Witcher a Lesser Evil. Zároveň se mluví o vzniku televizního seriálu, který by měl mít premiéru souběžně s celovečerním filmem.

Vzhledem k tomu, že filmových adaptací videoher poslední dobou přibývá, se dá očekávat, že si Hollywood dá na Zaklínačovi záležet. Čeká nás Assassin's Creed s Michaelem Fassbenderem a Marion Coltillard, Tom Hardy ztvární hlavního hrdinu v Splinter Cell, dojde i na zmíněný Warcraft a plánuje se i filmová verze hry Call of Duty, jež se dočká celého vlastního filmového univerza. Snad tedy tyto projekty neskončí tak neslavně jako poslední Resident Evily, oba Hitmani nebo Max Payne.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY