Box Office: Johnny Depp neprošel Zkouškami ohně

Vydáno: 21.09.2015 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Hned tři ambiciózní podzimní novinky se tento víkend představily v amerických kinech - nejlépe si vedlo pokračování teen ságy Labyrint: Zkoušky ohněm, které v závěsu sledoval proměněný Johnny Depp v krimi Black Mass.
Thomas Sangster, Kaya Scodelario, Dylan O'Brien, Ki Hong Lee, Dexter Darden ve filmu Labyrint: Zkoušky ohněm / Maze Runner: The Scorch TrialsI loni zářijový Box Office pořádně nastartovala až další adaptace YA ságy z dystopické budoucnosti - Labyrint: Útěk ve stejnou dobu utržil 32 milionů dolarů a zařadil se tak do linie teen snímků, u nichž se natočení celé trilogie vyplatí. Pokračování Labyrint: Zkoušky ohněm se tedy vrací přesně o rok později, a to s téměř totožnými tržbami jako loni. Suma 30,3 milionů je však pro studio rozhodně zklamáním, protože to jistě doufalo v navýšení minimálně o takových 10-20 milionů, vzhledem k zavedenosti značky a rychlovýrobě sequelu.

Středněrozpočtová sci-fi za 61 milionů dolarů si na sebe ale samozřejmě vydělá, takže tady do roka máme poslední díl trilogie (naštěstí nerozdělený do dvou části) Labyrint: Vražedná léčba. Z hlediska domácích tržeb to však bude znatelně méně než v případě prvního dílu, pozvednout by snímek však mohl zbytek světa, kde zatím utržil slušných 78 milionů. 

Johnny Depp ve filmu  / Black MassDařilo se naopak Johnnymu Deppovi, který životopisnou krimi Black Mass: Špinavá hra napravil škody (divácké ujmy na zdraví, tržby) napáchané letošním propadákem číslo jedna, komedií Mortdecai: Grandiózní případ. Změna vizáže, talentovaný režisér na stoličce a příslib drsné gangsterky ze staré školy podnítil diváky, aby šli potenciálně nezajímavý snímek do kina podpořit. Utržených 23 milionů je rozhodně slušným výsledkem, za něhož se studio Warner Bros. ani Depp nemusí stydět - suma vlastně vcelku přesně odpovídá jeho obdobně laděné roli ve Veřejných nepřátelích (25 milionů) z roku 2009 nebo jiným gangsterkám z prostředí Bostonu - Město (24 milionů) a Skrytá identita (27 milionů).

Na třetím a čtvrtém místě pokračují dvě novinky z předchozího týdne, found-footage horor M. Night Shyamalana The Visit s 11 miliony a černošská komedie The Perfect Guy s necelými 10 miliony. Studio Universal, letos rekordně úspěšné díky hitům jako Rychle a zběsile 7, Jurský svět nebo Straight Outta Compton, neváhalo do kin s týdenním předstihem uvést dobrodružný horolezecký thriller Everest, a to jen na ta největší plátna s podporou 3D. Z pouhých 545 lokací (což je pro srovnání s prvním Labyrintem přibližně sedmina promítacích míst) utržil snímek solidních 7,6 milionů, což předčilo i vyhlídky studia. Uvidíme, jak si povede za týden.

Jake Gyllenhaal ve filmu Everest / EverestV druhé polovině žebříčku se nachází směsice snímků z předchozích týdnů, jako například náboženské drama War Room, odpočinková road movie A Walk in the Woods, hity Mission: Impossible - Národ grázlů a Straight Outta Compton. Poslední místo uzmula čtvrtá novinka týdne, nezávislé kriminální drama Captive s 1,4 milionem dolarů.

Příští víkend se o diváky porve hlavně animované pokračování Hotel Transylvánie 2 a komedie Nancy Meyers, v níž se Robert de Niro stane Stážistou ve firmě Anne Hathaway. Do kin se také dostane nový snímek Eliho Rotha, kanibalský horor The Green Inferno, ten ale zřejmě kvůli nepřístupnosti moc lidí neuvidí.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 18. 9. 2015

 1. Labyrint: Zkoušky ohněm 30,3 mil. (novinka)
 2. Black Mass: Špinavá hra 23,4 mil. (novinka)
 3. The Visit 11,4 mil.
 4. The Perfect Guy 9,6 mil.
 5. Everest 7,6 mil. (novinka)
 6. War Room 6,3 mil.
 7. A Walk in the Woods 2,7 mil.
 8. Mission: Impossible - Národ grázlů 2,3 mil.
 9. Straight Outta Compton 2 mil.
10. The Captive 1,4 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY