Box Office: Fantastická čtyřka propadla

Vydáno: 10.08.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Poslední marvelovka Fantastická čtyřka při premiéře minulý víkend u domácích pokladen vybouchla. Její neúspěch tak využil Tom Cruise, jehož Mission Impossible - Národ grázlu obhájila první místo.
Fotografie z filmu Fantastická čtyřka / Fantastic FourJednou to přijít muselo. Poslední snímek na motivy komiksu od Marvelu Fantastická čtyřka, která byla jednak rebootem, jednak pokusem stvořit podobnou franšízu jako X-Men (oba "týmy" spadají pod studio 20th Century Fox), nemilosrdně propadla na druhém místě s tragickými 26,2 miliony oproti stodvacetimilionovému rozpočtu. Fantastická čtyřka tak ukončuje šňůru dvanácti filmů od Marvelu, které byly při premiéře v čele topky. Byly to nejnižší tržby pro marvelovku od filmu Ghost Rider 2, který otevřel za 22,1 milionu v roce 2012. Pro porovnání, předchozí dvojice Fantastických čtyřekFantastická čtyřka otvírala před deseti lety za 56 milionů, její o dva roky mladší pokračování pak otvíralo za 58 milionů.

Neúspěch poslední marvelovky tak umožnil Mission: Impossible - Národ grázlů obhájit první místo, na které Ethanu Huntovi stačilo jen 29,4 milionu. Za dva týdny už poslední "Mise" překonala hranici sta milionů a celosvětově už má 265 milionů. Dobrý start zaznamenal mrazivý psychologický thriller Dárek, který se umístil třetí s dvanácti miliony. S rozpočtem pouhých pět milionů dopadnul otvírák filmu nového studia STX (spoluproducentem byla Bloomhouse Productions) pro jeho producenty lépe, než očekávali. 

Meryl Streep ve filmu Nikdy není pozdě / Ricki and the FlashČtvrtá skončila nová verze Bláznivé dovolené. Pátý je pak Ant-Man, který už se může počítat mezi úspěšné marvelovky, přestože ne tak jako série Iron Man nebo Avengers. V topce se stále drží i Mimoni, jejichž celosvětové tržby se už pomalu blíží magické hranici jedné miliardy. Sedmá s rovnými sedmi miliony je další z novinek, dramedie s Meryl Streep v roli stárnoucí rockerky Nikdy není pozdě. Zbytek topky okupuje VykolejenáPixely a Bojovník. Těsně, o jednu příčku, se do ní nevešla Ovečka Shaun ve filmu

Příští týden pak Warneři nasazují špionskou záležitost Krycí jméno U.N.C.L.E. a Universal životopisný "hiphop epos" Straight Outta Compton, který v našich kinech nejspíš neuvidíme.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 7.8. 2015 

 1. Mission: Impossible - Národ grázlů 29,4 mil.
 2. Fantastická čtyřka 26,2 mil. (novinka)
 3. Dárek 12 mil. (novinka)
 4. Bláznivá dovolená 9,1 mil
 5. Ant-Man 7,8 mil.
 6. Mimoni 7,4 mil.
 7. Nikdy není pozdě 7 mil (novinka)
 8. Vykolejená 6,3 mil.
 9. Pixely 5,4 mil
10. Bojovník 4,7 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • mesuge (Buzz, 10.08.2015 09:28) Reagovat

    autor to ma v hlave trochu mesuge.. ano jedna sa o marvelovku ale zo studia Fox a nie Marvel Studios a v ziadnom pripade nemala konkurovat X-menom ale naopak plany boli prepojit tieto dva komiksove filmy

  • Další chyba ... (Josef Klimeš, 10.08.2015 10:03) Reagovat

    Nevím, kde jste, pane autore, přišel k informaci, že Dárek (The Gift) je sci-fi. Ať už csfd.cz, imdb.com a nebo i oficiální trailer "mluví" o filmu jako o MYSTERIÓZNÍM THRILLERU.

    • Re: Další chyba ... (V.L., 10.08.2015 19:59) Reagovat

      Omlouvám se čtenářům za drobné nepřesnosti. Je to opraveno.

      • Cenim ze na rozdiel od inych nemenovanych filmovyc... (Buzz, 11.08.2015 09:14) Reagovat

        Cenim ze na rozdiel od inych nemenovanych filmovych serverov je tu ochota to opravit :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY