Velká nádhera se vrací v úchvatném traileru na Youth

Vydáno: 14.04.2015 19:01 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Italský režisér Paolo Sorrentino, který loni získal Oscara v kategorii nejlepšího zahraničního filmu za fresku Velká nádhera, svůj další film natočil v Americe s mezinárodním obsazením. Pojetí však zůstává stejné.
Italský režisér Paolo Sorrentino už jeden snímek v Americe natočil, netradičnímu životopisu o rockovém zpěvákovi Tady to musí být se Seanem Pennem však bylo věnováno minimum pozornosti. O to více mediálního zájmu je směřováno k jeho druhému neitalskému snímku s názvem Youth, který tvůrce natočil po velebené fresce Velká nádhera, jež získala Zlatý Glóbus i Oscara za nejlepší zahraniční film.

Svou felliniovskou náturu Sorrentino potvrzuje i níže linkovaném traileru filmu, jenž pojednává o stárnoucím dirigentovi (Michael Caine, stylizovaný do režisérova dvorního herce Toniho Servilla a Felliniho Marcela Mastroianniho), který začne ztrácet kontakt s okolním světem. Dle použití vážné hudby a zdánlivě bezdějových záběrů to opět vypadá na prodloužení stylové tendence, kterou započal už ve Velké nádheře, tentokrát jen s prvotřídním hollywoodským obsazením. Snímek bude mimochodem soutěžit v hlavní sekci festivalu v Cannes, takže do měsíce budeme mít k dispozici první ohlasy.


Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Youth


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY