Cronenbergova Mapa ke hvězdám je plná sexu, násilí a drog

Vydáno: 09.01.2014 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Kanadský filmař David Cronenberg dokončil svůj nejnovější snímek Maps To the Stars, který má být satirou hollywoodského průmyslu. Organizace MPAA, která rozhoduje o výši přístupnosti, ho již viděla a "ohodnotila".
Robert Pattinson ve filmu Cosmopolis / CosmopolisKdo zná tvorbu Davida Cronenberga, nejspíš nebude překvapne tím, že cenzurní orgán MPAA (Motion Picture Asociation of America) udělil jeho novince Maps to the Stars "Rko". Druhý možný nejvyšší rating (obdoba našeho "mládeži do patnácti let nepřístupno") snímek získal kvůli tomu, že obsahuje "znepokojující násilí a sexuální obsah, nahotu, sprostou mluvu a užívání drog". Vzhledem k oficiální synopsi a Kanaďanově předchozí filmografii nic překvapivého:

Rodina Weissů je archetypem hollywoodské dynastie: otec Sanford je psychoanalytikem, který vydělal jmění na motivačních manuálech; matka Christina se většinou stará o kariéru syna Bejie, třináctileté dětské hvězdy. 
Havana, jedna ze Sanfordových klientek, je herečkou, která sní o natočení předělávky filmu ze 60. let, ve kterém si zahrála její matka Clarice. Clarice je mrtvá, ale Havaně se vrací ve snech. Do toho všeho se Benjie vrací z odvykačky, na které byl od svých devíti let, a jeho sestra Agatha byla nedávno propuštěna ze sanatoria, kde byla léčena z pyromanie.

A kdy bychom se Cronenbergovy hvězdně obsazené novinky, ve které se objeví John Cusack, Julianne Moore, Mia WasikowskaRobert Pattinson či Sarah Gadon, mohli dočkat? Prozatím není oznámeno ani datum americké premiéry, ale zahraniční kolegové spekulují, že s premiérou se čeká na festival do Cannes, který se každoročně koná v květnu a svou soutěžní sekci staví na zavedených tvůrčích značkách. S feministickou filmařkou Jane Campion jako ohlášenou předsedkyní poroty 68. ročníku Áčkové akce by Cronenbergův satirický pohled na Hollywood a tamní zbohatlickou smetánku nemusel odejít s prázdnou.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY