Spor o Lva: akademici si založí vlastní filmové ceny

Vydáno: 13.06.2013 13:16 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Česká filmová a televizní akademie chtěla od Petra Vachlera odkoupit licenci na České lvy. Nabídku deseti milionů na deset let však producent odmítl. Co z toho vyplývá?
Petr VachlerK Českému lvu přibudou nové filmové ceny, jejichž patronát plně převezme Česká filmová a televizní akademie. Na středeční tiskové konferenci to oznámil člen presidia akademie Jiří Bartoška.

Akademici se s Petrem Vachlerem měli dohodnout do pondělního poledne, Vachler nabídku prodeje licence na deset let za deset milionů korun odmítl. "K licenčním podmínkám či prodeji Českého lva se nebudu vyjadřovat do společného setkání s prezídiem. Výsledek společného prohlášení ani termín nejsem schopen určit. Neprosazuji svou verzi, jen hledám osobně kompromis mezi dvěma nabídkami prezídia akademie," uvedl v pondělí s dodatkem, že jednání bude pokračovat ve středu.

Kvůli nespočtu neúspěšných jednání a nejasnému vyjádření producenta Českých lvů nakonec k žádné dohodě nedošlo. Vachler původně požadoval cenu dvacet milionů a trval na vegetariánském rautu. Když ze svých nároků slevil, neměla již Akademie o další vyjednávání zájem. Česko tak bude mít vedle Českých lvů a Cen filmových kritiků ještě další filmové ceny. 

O podobě ceremoniálu a o tom, zda jej bude přenášet Česká televize, by se měla veřejnost dozvědět v září. Na otázky ohledně budoucnosti Českého lva odmítl Petr Vachler odpovědět. "Udělám maximum, aby Český lev pokračoval, ale to neznamená dohodu za každou cenu," uvedl. 

Zdroj: iDnes, ČFTA





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY