John Dies at the End: protipirátský trailer

Vydáno: 30.12.2012 09:00 - Martin Bubrín | foto: Magnet Releasing

Internetové pirátství je fenomén, který dělá filmovému světu denodenně kupu starostí. Upozornit se na něj rozhodli i tvůrci nezávislého hororu John Dies at the End v originálním protipirátském traileru.
Další meta horor na obzoru? Po čtvrtém Vřískotu nebo Chatě v horách se na nás řítí další originálně uchopená hororová látka, v níž se budou v přepálené formě překračovat žánrová pravidla - tentokrát však v podobě nezávislého filmu. Jakkoli šíleně zní zápletka o droze, která dokáže přenést člověka na místo mimo čas a prostor, odkud se již nevrátí jako člověk, a dvou kamarádech zachraňujících lidstvo, tvůrci si toho jsou vědomi a upozorňují na to nápaditým způsobem.
A to formou protipirátského traileru, který by s odmyslením názvu filmu mohl fungovat klidně i samostatně. Upozornění pro ty, kteří by si náhodou chtěli stáhnout film John Dies at the End nelegálně, je dosti jasné - mohlo by se stát, že k vámdomů napochoduje přerostlá příšera a ukousne vám hlavu. Pokud si ale film koupíte přes iTunes (bohužel nefunguje mimo region USA - sorry guys!), nejenže tím podpoříte samotné tvůrce, ale i další filmaře, kteří kvůli nedostatku financí nemohou realizovat své vysněné projekty.
Myšlenka pěkná, dokonce i přívětivě vyjádřená samotným trailerem, který na jednu stranu apeluje na diváky, aby nestahovali zadarmo, a na druhou stranu cílí na propagaci filmu samotného. Ten se zatím představuje jako vydatný gorefest s postaru vyrobenými efekty, který by neměl uniknout žádnému hororovému fanouškovi. Vidět to na půlnoční projekci nějakého fantasy conu musí být jistě k nezaplacení.
Trailer můžete zhlédnout pod naším článkem. Film logicky nehledejte v našich kinech - zapátrat po něm můžete jedině na internetu. Ale pozor, ať nedopadnete stejně jako nešťastníci v traileru!

Originální trailer filmu John Dies at the End


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY