Top 20 ČR: Hotel Transylvánie obhájil jedničku

Vydáno: 16.10.2012 13:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Sony Animation

Rodinný animák Hotel Transylvánie si s neuvěřitelným výsledkem, který téměř kopíruje ten poslední, udržel zlatou pozici. Druhou příčku muselo drama Ve stínu přenechat úspěšnější novince Looper.
Už dlouho se nestalo, aby někdo ovládal první místo tak pevnými čísly. Hotel Transylvánie odepsal ze svých tržeb sotva pár tisíc a velice sebevědomě si udržuje odstup od svého největšího konkurenta, kterým je tento týden sci-fi akčňák Looper. Hlavní role ve filmu Riana Johnsona si střihli Joseph Gordon-Levitt spolu s Brucem Willisem, což na diváky očividně platilo.
Český snímek Ve stínu tak končí s milionem a půl na trojce. Čtyřku si odnáší pokračování thrilleru 96 hodin, v němž se znovu ukázal Liam Neeson, tentokrát však pod taktovkou jiného režiséra. Jedinou příčku ztrácí od minula také Rebelka, která se stejně jako Odplata už nad milion vyškrábat nezvládla.
Velmi slušný návrat se povedl Době ledové 4, která ve vlnách cestuje z první do druhé desítky a nazpátek. Za uplynulý víkend si animák o dobrodružstvích mamuta, lenochoda a jejich přátel připisuje jednadvacetiprocentní polepšení a šestou příčku. Stejně jako minule zůstává pospolu nerozlučná trojice snímků Cesta do lesa, Kletba z temnot a Expendables: Postradatelní 2. Ve stejném pořadí ztrácí jen jedno novinkové místo.
Od minula nezměněny zůstaly příčky deset a jedenáct, které si udržely česká komedie Svatá čtveřice a americká Druhá šance. I dvanáctka našla svého stálého obyvatele, jímž je už po dva týdny drama Bastardi 3. V předpremiéře si TOP 20 obhlédl Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva, který obsadil třináctou příčku, těsně před dinosaurem Madagaskar, který už v žebříčku válčí osmnáct týdnů.
Mezi všemi podílově slabšími výsledky se kromě Doby ledové 4 blýskl ještě Norman a duchové, který přičítá devět procent, což ho vrací znovu do hry na šestnácté místo. Velmi slušně si vedl i Méďa, jenž se posunul vpřed o jednu příčku. Tím však dobré zprávy končí a přicházejí už jenom propadlíci.
Resident Evil: Odveta ztrácí stejně jako Sousedská hlídka tři místa a Divoši klesají ze čtrnáctky až na osmnáctku. Dvacítku si udržel taneční snímek Let’s Dance: Revolution.
Nadcházející čtvrtek se s novinkami opět roztrhne pytel. Krom již zmiňovaného Asterixe si svoje místo na výsluní pokusí vydobýt čtvrté pokračování nízkonákladového hororu Paranormal Activity. U diváků by mohlo uspět i české drama Posel s Matějem Hádkem v hlavní roli.
Milovníci odpočinkových komedií si pak jistě nenechají ujít americký snímek Holky na tahu a filmoví fajnšmekři naopak využijí možnosti zhlédnout na velkém plátně vůbec první vědecko-fantastický film Cesta na měsíc a o více než sto let starší dokument Podivuhodná cesta, který o něm pojednává.
  TOP 20 ČR: VÍKEND OD 11. 10. 2012
  1. Hotel Transylvánie 3,2 mil.
  2. Looper 1,7 mil. (novinka)
  3. Ve stínu 1,5 mil.
  4. 96 hodin: Odplata 987 tis.
  5. Rebelka 682 tis.
  6. Doba ledová 4: Země v pohybu 661 tis.
  7. Cesta do lesa 635 tis.
  8. Kletba z temnot 581 tis.
  9. Expendables: Postradatelní 2 462 tis.
  10. Svatá čtveřice 395 tis.
  11. Druhá šance 283 tis.
  12. Bastardi 3 276 tis.
  13. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva 259 tis. (přepremiéra)
  14. Madagaskar 3 206 tis.
  15. Resident Evil: Odveta 200 tis.
  16. Norman a duchové 170 tis.
  17. Méďa 162 tis.
  18. Divoši 153 tis
  19. Sousedská hlídka 148 tis.
  20. Let’s Dance: Revolution 132 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY