Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 6. 2016 - 23. 6. 2016

TV tipy: Nesmělé vyrovnání účtů s pěnou dní v Hotelu Transylvánie

Vydáno: 17.06.2016 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Falcon

S blížícími se prázdninami začíná být znát, že televize se víc než kdy jindy spoléhají na reprízy osvědčených hitů. Tento týden tedy rozhodně nečekejte žádnou zásadní premiéru, jedinou výjimkou je animovaný Hotel Transylvánie.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vyrovnání účtů (Shoot Out) (pátek 17. 6., Prima Max, 20.15 - 22.15 / sobota 18. 6., 15.25 - 17.25)

Plakát filmu Vyrovnání účtů / Shoot OutU nás totálně neznámý western není ničím výjimečný, jde ale o poctivou žánrovou podívanou. Režírující Henry Hathaway se spolehl na trochu netradiční příběh, který odlehčil několika vtipnými momenty, jinak vsadil na typicky westernovou atmosféru, pár výborných přestřelek a tradičně lehkou naivitu. V hlavní roli se objeví spolehlivý Gregory Peck, který film drží nad vodou i ve slabších chvílích. Hodně příjemná oddechovka.

Synopse: Clay Lomax (Gregory Peck) je po sedmi letech propuštěn z vězení, kde seděl za bankovní loupež. Jeho komplic Sam Foley (James Gregory), který ho zbaběle střelil do zad a s lupem uprchl, má z jeho návratu obavy. Kvůli tomu si najme trojici pistolníků vedenou Bobbym Jay Jonesem (Robert F. Lyons), kteří ho mají hlídat, ale ne zabít. Brzy se ukáže, že Foleyho obavy byly oprávněné, protože Lomax baží po pomstě, které je ochoten obětovat úplně vše.

Zajímavost: Režisér dlouho usiloval o to, aby hlavní roli ztvárnil Ben Johnson.

Ukázka z filmu Vyrovnání účtů / Shoot Out
Jsem nesmělý, ale léčím se (Je suis timide... mais je me soigne) (sobota 18. 6., ČT2, 14.15 - 15.45)

Plakát filmu Jsem nesmělý, ale léčím se / Je suis timide... mais je me soigneSvého času v tuzemsku hodně populární francouzská komedie prakticky nezestárla. Režisér, spoluscenárista a představitel hlavní role Pierre Richard v ní natočil jeden ze svých nejlepších počinů, kterému na kvalitě ubírá snad jen nekonzistentní a epizodický příběh. Jinak v ní totiž najdete chvílemi geniální gagy, skvěle vypointované vtipné situace, množství šílených scén, nádhernou hudbu Vladimira Cosmy a absolutně pohodovou atmosféru. Hlavní hvězda si samozřejmě užívá svou úlohu naplno a exceluje tak, jak to umí jen ona. Pro mnoho diváků nostalgický kousek, na nějž nedají dopustit.

Synopse: Pierre (Pierre Richard) je vrchním pokladníkem v hotelu ve Vichy. Je natolik bojácný a nesmělý, že není schopen nikomu říci ne, což mu značně komplikuje život. Když se ovšem jednoho dne potká s Agnes (Mimi Coutelier), vášnivě se do ní zamiluje. Od té chvíle je jeho život jedním velkým sledem bláznivých momentů, které podstupuje hlavně proto, aby zapůsobil na svou vyvolenou.

Zajímavost: Na scénáři k filmu se podílel i tehdy neznámý Jean-Jacques Annaud.

Originální trailer filmu Jsem nesmělý, ale léčím se / Je suis timide... mais je me soigne
Nevidím zlo, neslyším zlo (See No Evil, Hear No Evil) (sobota 18. 6., Nova Cinema, 14.25 - 16.35 / neděle 19. 6., 08.35 - 10.35)

Plakát filmu Nevidím zlo, neslyším zlo / See No Evil, Hear No EvilKomedie z konce osmdesátých let vzhledem k poměrně originální zápletce plně nevyužívá svůj potenciál. Režírující Arthur Hiller se v ní až příliš snaží vytvořit několik vtipných situací, což tak úplně nefunguje a některé tak působí trochu víc křečovitě. Na druhou stranu ale nemá problémy se svěžím tempem, během něhož není čas na přílišné přemýšlení nebo na nudu, a především se může spolehnout na představitele hlavních rolí, kterými jsou výteční Richard Pryor a Gene Wilder, kteří udržují snímek na lehkém nadprůměru. Ideální jednohubka na víkendové odpoledne.

Synopse: Wally (Richard Pryor) je drzý, hlučný a slepý. Dave (Gene Wilder) je naopak tichý, seriózní a hluchý. Přímo před nimi dojde k vraždě, a ačkoli Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně velký zájem. Oba sice vypadají jako hlupáci, nastalé situace ale dokážou využít ku svému prospěchu a všem "vypálí rybník".

Zajímavost: Ve filmu se v jedné ze svých prvních větších rolí objevil začínající Kevin Spacey.

Originální trailer filmu Nevidím zlo, neslyším zlo / See No Evil, Hear No Evil
Hotel Transylvánie (Hotel Transylvania) (sobota 18. 6., Prima, 20.15 - 22.15 / neděle 19. 6., Prima Max, 15.35 - 17.35)

Český plakát filmu Hotel Transylvánie / Hotel TransylvaniaKomerčně úspěšný animák cílí zejména na dětského diváka, s čímž je třeba počítat. To tedy znamená, že debutující režisér Genndy Tartakovsky se spoléhá na velkou barevnost a vtípky, v nichž někdo neustále někam padá, legračně prdí nebo krká. Možná trochu paradoxní tak je, že staví na postavách, které děti znát nemohou a odvíjí od toho humor. Animace je nicméně precizní a několik obrazových vychytávek a gagů vysloveně potěší. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Dracula není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie, kam se každoročně sjíždí všechna strašidla a monstra světa, aby tu byla sama sebou a ocitla se daleko od lidí. Dracula má k izolaci zařízení i zcela prozaický důvod - chce ochránit svou dceru Mavis. Ta ale letos slaví sto osmnácté narozeniny a touží podívat se do světa. To sice tak úplně nevyjde, s lehkovážným lidským mladíkem, který do hotelu zabloudil, ale přichází zcela nečekaná šance, kterou prostě musí Mavis využít.

Zajímavost: Alternativní název filmu byl Monster Hotel.

Český trailer filmu Hotel Transylvánie / Hotel Transylvania
Zloději a vyděrači (High Heels and Low Lifes) (sobota 18. 6., Fanda, 20.20 - 21.50 / neděle 19. 6., 01.35 - 03.00 / středa 22. 6., 11.50 - 13.25)

Plakát filmu Zloději a vyděrači / High Heels and Low LifesV našich končinách ne úplně známá birtsko-americká komedie potěší všechny ty, kteří milují typicky britský humor. Režírující Mel Smith v ní totiž dostal k dispozici příběh plný černého humoru a suchých hlášek, jehož potenciál tedy nevyužil díky své unylé režii. Chybí tu lepší pointy vtipů a jejich načasování a hlavně nějaká déle zapamatovatelná scéna. V hlavních rolích se objeví velmi dobré, leč chvílemi hodně otravné Minnie Driver a Mary McCormack. Naštěstí snímek disponuje svižným tempem, krátkou stopáží a několika vydařenými fórky. Nevýrazná jednohubka.

Synopse: Shannon (Minnie Driver) a Frances (Mary McCormack) jsou kamarádky, kterým se nevede příliš dobře. Jednoho dne ale díky rádiovému skeneru přítele jedné z nich uslyší komunikaci lupičů, kteří se právě vloupali do bankovního sejfu. To jim vnukne nápad, že by na tom mohly něco vydělat a značně vylepšit své nelichotivé životní situace. Vůbec ale netuší, do čeho se pustily.

Zajímavost: Sám režisér se objevil v cameo roli muže, který na vlakovém nádraží vysvětluje průvodčímu, proč nemá lístek.

Originální trailer filmu Zloději a vyděrači / High Heels and Low Lifes
Bílý bůh (Fehér isten) (sobota 18. 6., ČT art, 22.15 - 00.15)

Český plakát filmu Bílý bůh / Fehér IstenMaďarsko-německo-švédské drama je trošku náročnější záležitostí, nicméně nadšeného festivalového diváka úplně neuspokojí. Režisér a spoluscenárista Kornél Mundruczó v něm chtěl sdělit jakési antixenofobní poselství, ale omezil se pouze na několik okatých metafor a prázdných symbolů a navíc záměrně nevypráví jednoduše, takže je docela složité snímek sledovat. Zvířecí linie nicméně funguje skvěle a slabšími povahami by mohla trochu otřást, lidská na druhou stranu působí chvílemi jako vata. Už kvůli neznámému a skvělému obsazení a několika silným momentům film ale za vidění stojí, o čemž vás snad přesvědčí i naše recenze.

Synopse: Pes Hagen má milující paničku v podobě třináctileté Lili (Zsófia Psotta). Jenže jednoho dne je od ní oddělen a musí se tak naučit přežít v ulicích Budapešti, kde mu ze strany lidí hrozí neustálé nebezpečí. Při svém putování městem ale získává další a další psí společníky a staví se do čela velké smečky, která chce trýznitelům vrátit vše i s úroky.

Zajímavost: Všichni psi, kteří se ve filmu objeví, jsou smíšená plemena vybraná z různých útulků.

Český trailer filmu Bílý bůh / Fehér isten
Pěna dní (L'ecume des jours) (úterý 21. 6., ČT art, 21.10 - 23.15)

Plakát filmu Pěna dní / L'écume des joursFrancouzsko-belgická adaptace slavné knihy Borise Viana je přijímána hodně nejednoznačně a pro někoho se velmi brzy stává nekoukatelnou až otravnou. Režie se chopil svérázný Michel Gondry, který se snaží držet ducha předlohy, což v kombinaci s jeho rozvinutou imaginací a citem pro vizuál znamená, že atmosféra a prostředí příběhu se dají jen těžko popsat a jsou natolik unikátní, že se opravdu musí vidět. Těžko pochopitelný příběh je dost věrný knižní předloze, takže divák nemá vůbec snadnou úlohu. Ústřední role ztvárnili mimo jiné Audrey Tautou, Romain Duris a Omar Sy. Jeden z možných náhledů na film přináší i naše recenze.

Synopse: Idealistický a vynalézavý Colin (Romain Duris) žije ve zvláštním městě - auta tu mají volant v kufru, lidé bruslí pozpátku a klavír míchá koktejly. Jednoho dne potká osudovou lásku Chloé (Audrey Tautou), která mu připomíná milované blues. Jenže dívka zanedlouho onemocní záhadnou nemocí, během níž jí vyroste v plicích leknín. Bezstarostný svět obou milenců je tak fatálně narušen.

Zajímavost: Před třemi lety film zahajoval MFF v Karlových Varech.

Český trailer filmu Pěna dní / L'ecume des jours
Celeste a Jesse navždy (Celeste & Jesse Forever) (úterý 21. 6., Nova Cinema, 22.55 - 00.45)

Plakát filmu Celeste a Jesse navždy / Celeste & Jesse ForeverU nás ryze průměrně, v zahraničí však výrazně lépe hodnocené indie drama doplácí na fakt, že osciluje mezi několika žánry, aniž by se rozhodlo, kterému dá přednost. Režírující Lee Toland Krieger tak kombinuje romantiku, komedii a drama a nedokáže z něčeho z toho vytěžit nic, co by bylo zásadně zajímavé. Celou dobu tak klouže po povrchu a spoléhá se na realistické vylíčení ne úplně dokonalého vztahu dvou partnerů. Občasné vybočení z nevýraznosti nabízí několik "intimních" fórků a roztomilá Rashida Jones (jinak též spoluautorka scénáře) v ústřední roli, které dělá společnost poněkud unylý Andy Samberg. Solidní žánrovka.

Synopse: Celeste (Rashida Jones) a Jesse (Andy Samberg) spolu chodili už na střední škole. Brzy potom se vzali, jenže na prahu třicítky se ocitli na rozcestí. Zatímco ona zažívá úspěchy v podnikání, on je nezaměstnaný a bez chuti do života. Celeste tak nabývá pocitu, že kdyby se rozvedli, mohli by zůstat přáteli a Jesse její rozhodnutí pasivně přijímá. Jenže představy a realita se značně odlišují. 

Zajímavost: Poté, co v Pixaru film viděli, najali JonesWilla McCormacka, aby napsali Toy Story 4.

Oficiální trailer Celeste a Jesse navždy / Celeste & Jesse Forever
Superpolicajti z Miami (Miami Supercops) (středa 22. 6., Barrandov, 20.20 - 22.25)

Plakát filmu Superpolicajti z Miami / Miami SupercopsNa italské akční komedii už je znát, že Bud Spencer a Terence Hill, kteří ztvárnili titulní role, nebyli úplně ve formě a čas jejich největší slávy již pomíjel. Režírující Bruno Corbucci totiž místo pro ně tolik typických bitek a facek vsadil spíše na přestřelky, které nejsou špatné, fanoušky ale úplně neuspokojí. Překvapí možná i příběh, který je v zásadě kriminální jen s občasnými komickými a vtipnými vložkami. Díky svižnému tempu a krátké stopáži ale vše uteče jako voda.

Synopse: Policisté Jay Donell (Terence Hill) a L. A. Wray (Bud Spencer) jsou na stopě dvaceti milionů dolarů, které byly před několika lety ukradeny při vloupání. Brzy se ale k tomuhle zločinu přidají i vražda a nelítostné rvačky.

Zajímavost: Snímek je předposlední spoluprácí legendárního dua.

Originální trailer filmu Superpolicajti z Miami / Miami Supercops
Leningrad (Leningrad) (čtvrtek 23. 6., Nova Cinema, 22.00 - 00.20 / pátek 24. 6., 01.15 - 03.00)

Plakát filmu Leningrad / LeningradJen lehce nadprůměrné rusko-britské válečné drama doplácí hned na několik věcí. Režisér a scenárista Aleksandr Buravsky v něm měl poněkud vyšší ambice, než jaké byl schopen naplnit, z čehož rezultuje nejasná motivace postav, slabé vykreslení charakterů a minimální napětí, což ale může být dáno i rapidním zkrácením původní monstrózní stopáže. Nepotěší ani dost "náhodný" a typicky hollywoodský konec, který se k předchozímu ději moc nehodí. Skvěle tu ale fungují atmosféra zimního Ruska, některé bojové scény a herecké výkony, které ze známějších tváří obstarávají třeba Gabriel Byrne, Mira Sorvino nebo Armin Mueller-Stahl. Rádoby epická záležitost.

Synopse: V roce 1941 se nacistům dařilo ovládnout takřka polovinu Evropy a část Ruska. Pak se ale dostali k Leningradu, který nedokázali dobýt ani po třech měsících. Proto se Hitler rozhodl město obklíčit a jeho obyvatele nechat vyhladovět. Uprostřed toho všeho se ocitá mladá anglická novinářka (Mira Sorvino), která se ve zbídačelém městě snaží přežít.

Zajímavost: Většina německých vozidel jsou upravené sovětské stroje.

Originální trailer filmu Leningrad / Leningrad

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Victor J. Kemper (29.11.2023 11:45 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Dvě slova jako klíč přivádí vyléčené alkoholiky ke spiritualismu (29.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu