Podívejte se na pětiminutový trailer Atlasu mraků

Vydáno: 26.07.2012 17:06 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros. Pictures

Rozmáchlý velkofilm sourozenců Wachowských a Toma Tykwera se konečně představuje v prvním oficiálním traileru. A jelikož jde o počin nevídaný, tak rovnou v pětiminutovém preview.
Atlas mraků. Další film, který mohl být neskutečně vyhypován ještě před zveřejněním prvního záběru. Zdánlivě nezfilmovatelnou předlohu si totiž vzali na starost tvůrci geniální trilogie Matrix a revolučního Speed Racera (na pomoc přišel ještě Tom Tykwer), takže nejeden z nás doufal v další filmový milník. Po prvním, rovnou pětiminutovém traileru ale zvládne lehounká skepse.
Samozřejmě jde stále o gigantickou, produkčně náročnou podívanou s příběhem, který se táhne přes tisíce let. Máme tady prvotřídní herecké obsazení, skvostnou vizuální stránku, která se stejnou důsledností dokresluje pompézní historické kulisy i futuristickou budoucnost, a také příslib rozmáchlého záběru pojednávajícím snad o všech univerzálních tématech. Jednoznačný soud nad upoutávkou však vznést nemůžeme.
Hlavně proto, že vábivý Atlas mraků zatím neslibuje nic progresivního, ale takový "středněproudý" umělecký film s naleštěným povrchem. Dojem univerzálního kýče pro všechny generace dodává jak vlezlá klavírní melodie, tak překomponovanost obrazu kýčovitými barvami a neustálými západy slunce nebo patetické proslovy. Zkrátka, jako byste se dívali na pokračování Pana Nikdo s několika přísadami navíc z Fontány nebo Stromu života.
Je ale možné, že se mýlíme a Wachowští na nás chystají další komplexní dílo, které nám vytře zrak. Určitě to ale nebude jednoduché - udělat z tolika postav, motivů a zápletek film, který nebude mít stopáž minimálně pět hodin, bude hodně těžký oříšek.
Trailer můžete zhlédnout pod naším článkem. HD kvality bychom se měli dočkat zítra.

Pětiminutový trailer k filmu Cloud Atlas


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY