IMAX nabídne výjimečnou projekci filmu Temný rytíř povstal

Vydáno: 12.07.2012 15:52 - Amaya Tomanová | foto: Warner Bros. Ent.

Přímo na žádost režiséra Christophera Nolana a výhradně kvůli uvedení filmu Temný rytíř povstal byly do kina IMAX v Praze dočasně instalovány projektory pro promítání ze 70mm filmového pásu.
O záběry v IMAX formátu nebude v Temném rytíři nouze - tvůrci nám naservírovali dohromady zhruba hodinovou stopáž natočenou na speciální 70mm IMAX kamery. Výsledkem by měl být širší, vyšší i ostřejší obraz. Tyto vlastnosti plně vyniknou právě při projekci ze 70mm filmového pásu. Během pasáží natočených na kamery IMAX® se obraz zvětší a vyplní celé gigantické plátno. Změní se poměr stran filmového obrazu a, jednoduše řečeno, je vidět více, i to, co jinde zůstane skryto mimo plátno.
Pražské kino IMAX patří mezi stovku světových kin, která uvedou Nolanův batmanovský opus přesně podle přání a instrukcí režiséra. "Téměř polovinu filmu jsme natočili na filmový materiál velkoformátových kamer IMAX a pro mě osobně je velmi důležité, abychom Temného rytíře ukázali ve filmovém formátu IMAX všude tam, kde je to jen trochu možné," říká režisér. Kvůli instalaci speciálního vybavení musel být provoz kina IMAX na dva dny pozastaven.
"Bylo to a ještě bude poměrně dobrodružné a náročné. Chceme ale maximálně naplňovat vize tvůrců, jako je Christopher Nolan. Chceme také být mezi stovkou kin na světě a jediné u nás, které nabídne divákům Temného rytíře v exkluzivní podobě tak, jak ho režisér zamýšlel natočit," říká k instalaci filmové projekce marketingový manažer kina IMAX Robert Švec.
Ostatní filmy bude kino IMAX promítat v digitálním formátu a po dobu uvádění Temného rytíře budou v projekční kabině kina k dispozici souběžně digitální i klasický systém projekce.
Takže s kým z vás se tam potkáme?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY