Vymítač ďábla míří na televizní obrazovky jako seriál

Vydáno: 27.05.2012 14:17 - Michala Benešovská | foto: Warner Brothers

Na televizní obrazovky se chystá předělávka hororové klasiky Vymítač ďábla. Zatím se ani neodvažujeme tipovat, jak by to mohlo dopadnout. Může vlastně ještě v dnešní době někoho šokovat?
Vymítač ďábla Williama Friedkina je hororová klasika, která se ukázala jako celkem odolná vůči remakům. Díly, které následovaly první film, absolutně propadly a prequel Vymítač ďábla: Zrození zrovna tak.
Nyní se objevily zprávy, že se režisér a scenárista chystá na televizní seriál, který by měl Vymítače ďábla rozebrat na kousky a znovu složit. Producentsky by měl projekt zaštítit Roy Lee, který je mimo jiné producentem amerického remaku Kruh.
Podle tvůrců by měl televizní formát údajně filmu nabídnout dostatečný prostor pro důkladné a podrobné zpracování. Měli bychom zjistit, jak vlastně došlo k tomu, že se zlý démon uvelebil v chudince Regan, a když hodně přeskočíme, také bychom se mohli dozvědět, jaké následky pro Reganinu rodinu celá nešťastná událost měla.
Původní filmová verze vznikla v první polovině 70. let, zahrála si v ní Ellen Burstyn a Max von Sydow, posedlou dívenku Regan ztvárnila Linda Blair. Snímek získal deset nominací na Oscara, proměnil dvě (zvuk, adaptace). Vymítač ďábla je beze sporu jedním z nejvlivnějších hororů uplynulých 50 let.
Nicméně vkus novodobého diváka dosáhl nevídaných hloubek, takže si rádi počkáme, kam až jsou američtí tvůrci schopni zajít.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY