Rodina je základ státu oslavuje Moravu

Vydáno: 24.09.2011 13:21 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Natáčelo se na Moravě a proběhne tam i premiéra
Fotografie z filmu <b>Rodina je základ státu</b>
2011 Bontonfilm
Natáčení nového snímku Roberta Sedláčka probíhalo na Moravě a herci v něm budou mluvit s moravským přízvukem. Důvodů, proč si režisér vybral k natáčení zrovna Moravu, je více - kromě silného kontrastu středočeské a moravské krajiny, který výborně dokresluje vpád velkého světa byznysu - či spíše podvodů a vyšetřování - do intimních rodinných a mezilidských vztahů, svou roli ve výběru hrál i Sedláčkův moravský původ.
"Já mám Moravu rád. Točilo se okolo řeky Moravy na Hodonínsku (na stejném místě, kde Karel Zeman natáčel Cestu do pravěku) a v podhůří Beskyd. Vinice a pasoucí se ovce na stráních... je to jak biblická krajina. A právě sem dorazí zákon,“ říká režisér, který se ve Zlíně - resp. tehdy ještě Gottwaldově - narodil a žil zde do poloviny devadesátých let. Kromě okolí řeky Moravy se natáčelo například i na Velehradě nebo v archeoskanzenu Modrá.
Další z lokací bylo slušovické letiště. "Původně si pan režisér přál, aby vrtulník s policejními vyšetřovateli, kteří pronásledují hlavního hrdinu, přistál na baťovském mrakodrapu nebo někde jinde v centru Zlína, bohužel se nám to ale nepodařilo zajistit. Slušovické letiště je ale také velmi fotogenické," vysvětluje producent Radim Procházka.
Film vrcholí v hotelu Tuskulum v Lukově. Jakou scénu tam filmaři natáčeli, je zatím tajemstvím, protože to souvisí s pointou filmu. Na plátně zazní i moravský přízvuk, a to zejména ve scénách natáčených ve Vracově na moravském Slovácku, kde se hlavní hrdinové setkávají se svými bývalými spolužáky v podání Simony Babčákové a Jiřího Vyorálka.
Na Moravě proběhne i slavnostní premiéra snímku - a to 14. října ve zlínském Golden Apple. Více o filmu si můžete přečíst i v našem podrobném Preview.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY