Kinopremiéry: 28. týden

Vydáno: 14.07.2011 17:01 - Daniel Patras | foto: Warner Bros. Ent. & Harry Potter Publishing Rights J.K.R

Konec jednoho velkého (nejen) knižně-filmového fenoménu je tady. Všichni ho vyhlíželi, všichni se na něj těšili. Ať již nedočkavostí, nebo proto, že už to konečně bude za námi. Do kin tento týden míří tři filmy, ale jen jeden proti sobě postaví Lorda Voldemorta a chlapce, který zůstal naživu.
Tento týden budou přetížené rezervační systémy, kina budou narvaná k prasknutí a budou padat rekordy v návštěvnosti, zisku, vypité coly i snědeného pop-cornu (minimálně) za letošní rok. A ač jsou Jmenuji se Oliver Tate "ajťáka" Richarda Ayoadea i Generace singles Jany Počtové povedené filmy, za všechno bude moct snímek jiný - náš film týdne Harry Potter a Relikvie smrti - část 2.
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) (Warner Bros.)
Miliony fanoušků se dočkaly a konečně můžou zhlédnout rozřešení potterovské otázky. Velká bitva dobra se zlem. Harry Potter versus Lord Voldemort. Celá dlouhá série směřovala do tohoto okamžiku a zůstává viset ve vzduchu, kdo odejde už ne z bitvy, ale z celé války jako vítěz, a kdo bude muset podstoupit oběť nejvyšší. První část sedmého dílu byla jen předehrou, až ta druhá je velkým finále a konec je nevyhnutelný. Jenže co pak? Zbude potterovské prázdno. Kvůli čemu teď budou fantasy chtiví čtenáři a diváci žít? Pokud Rowling nenapíše další bestsellery, nabízí se chystaný veleprojekt o Temné věži Stephena Kinga. Jen je otázka, jestli bude marketing stejně tak mocný jako v případě kouzelníka Harryho.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Jmenuji se Oliver Tate (Submarine) (Aerofilms)
Oliveru Tateovi je patnáct a má před sebou dva skoro stejně důležité úkoly. Tak za prvé dát dohromady svoje rozhádané rodiče a za druhé přijít o panictví ještě předtím, než sfoukne šestnáct svíček na dalším narozeninovém dortu. A oba úkoly se rozhodne řádně zdokumentovat. Kromě toho, že usilovně monitoruje dění v matčině ložnici, falšuje také milostné dopisy matky určené otci a nechává číst své vyvolené žhářce Jordaně všechno, co si zapisuje do svého deníčku. A tu zajímá především to, co se týká jí samotné. Běda, když napíše něco, co se Jordaně nelíbí, Oliver to pak musí škrtnout. Film je adaptací knihy Joea Dunthornea a působí jako svěží vánek na poli teenagerských komedií.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Jmenuji se Oliver Tate

Generace singles (EuCiGo)
Generace singles je zajímavým dokumentem odděleně mapující šestici lidí, tři muže a tři ženy, kteří z nějakého důvodu nezaložili rodinu, ale žijí sami. Ukazuje, že tento v současnosti velmi propagovaný fenomén nemusí být vždycky cílem a že pro spoustu lidí je hlavně smutným osudem, který nevyhnutelně nastal po těžkých životních situacích a neschopnosti nalézt vhodného partnera v často anonymním a neosobním světě. Režisérka Jana Počtová každého z protagonistů natáčela po dobu jednoho roku a snímek prokládá i názory odborníků a lidí, kteří se touto problematikou zabývají z komerčního hlediska.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).

Originální trailer filmu Generace singles

Všechny aktuální trailery si můžete také pustit na našem YouTube kanálu tady.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 28. týdnu roku 2011?







Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY