Preview: špionážní retro Krycí jméno U.N.C.L.E.

Vydáno: 19.07.2015 10:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Premiéra špionážně-akční retro komedie režiséra Sherlocků Holmesů Guye Ritchieho s názvem Krycí jméno U.N.C.L.E. nás čeká za měsíc. V hlavní roli dvojice agentů se představí Henry Cavill a Armie Hammer.
Anglický režisér Guy Ritchie proslul na začátku nového milénia dvěma způsoby. Jednak dvojicí černohumorných gangsterek alá Tarantino Sbal prachy a vypadni a především zkultovnělým Podfu(c)kem. Na stránkách bulváru se pak objevoval jako ten, kdo "zkrotil" popovou divu Madonnu. Obojí už ale odvál čas, stejně jako tehdejší "dárek" Madonně, nepovedené melodrama Trosečníci. Od doby jejich rozvodu se pak Ritchie úspěšně vrátil do "první ligy" režisérů, kteří nemusí šetřit s rozpočtem a mohou si své látky vybírat, dvojicí zmodernizovaných akčních Sherlocků Holmesů, kterým se alespoň komerčně vedlo více než dobře.

Henry Cavill, Armie Hammer ve filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. / The Man from U.N.C.L.E.A tak zatímco Ritchie momentálně natáčí novou verzi Krále Artuše pod názvem Knights of the Roundtable: King Arthur, my se můžeme podívat na jeho novinku Krycí jméno U.N.C.L.E. Nevědomky(?) se s ní strefuje do momentální vlny špionážních snímků, kterou letos úspěšně započal Kingsman: Tajná služba, a v které se bude ještě pokračovat, zanedlouho s Mission: Impossible - Národ grázlů a o něco později i s Jamesem Bondem ve Spectre. I zde půjde o tajné služby, tentokráte ty nejlegendárnější, tedy KGB a CIA. Podívejme se o čem Krycí jméno U.N.C.L.E. podle jeho distributora (Freeman Ent.) bude.

Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Napoleon Solo (Henry Cavill) a agent KGB Illya Kuryakin (Armie Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace THRUSH, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce (Alicia Vikander), která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě.

Alicia Vikander, Armie Hammer, Henry Cavill ve filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. / The Man from U.N.C.L.E.Akční retro špionážní komedie Krycí jméno U.N.C.L.E. je inspirovaná stejnojmennou (The Man from U.N.C.L.E.) americkou televizní sérií, u nás prakticky neznámou, která se hrála celé čtyři roky mezi lety 1964-1968. Dvojici agentů tehdy ztvárnili Robert Vaughn a David McCallum. Jejich role po půl století převzali Cavill s Hammerem a ve vedlejší roli se tu objeví i představitel britských gentlemanů Hugh Grant. Trailer, ve kterém uvidíte akční scény s kultovním Trabantem a Wartburgem, odkazuje ke klasickým bondovkám se Seanem Connerym alá Srdečné pozdravy z Ruska

Najde si sympaticky vyhlížející retro záležitost sázející především na vlnu nostalgie své diváky, nebo se podobný úspěch jako u letošního "Kingsmana" opakovat nebude? Doufejme, že Krycí jméno U.N.C.L.E., které měl původně režírovat Steven Soderbergh a hlavní roli v něm měl hrát "Ethan Hunt" Tom Cruise, půjde v "Kingsmanových" stopách, co se (nejen) divácké přízně týče. 

Krycí jméno U.N.C.L.E.  v českých kinech startuje 20. srpna 2015.

Český trailer filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY