TOP 20 ČR: Mimoni na dinosaury zatím neměli

Vydáno: 23.06.2015 11:19 - | foto: facebook tvůrce

Žlutí Mimoni budou dozajista králi příštího víkendu v kinech, jejich nedělní předpremiéra však stačila na to, aby se vyšplhala na druhé místo hned za hitový Jurský svět, který jinak neměl konkurenci.
Fotografie z filmu Mimoni / MinionsDominantní Jurský svět, v němž se po letech opět vrátily k životu slavné druhy dinosaurů, si nepřekvapivě své vedení udržel a ztratil v tržbách pouhá 3%. Na dvojce se ovšem hodně změnilo, jelikož se na ni podařilo vyšplhat Mimoňům, kteří se v prequelu Já, padouch rozhodli ukrást korunu královny Alžběty II. Třetí místo si získala česká komedie Život je život. A bramborová medaile se podařila uloupit nizkorozpočtovému hororu po Skypu, Odebrat z přátel.

Adaptace známé české pohádky Sedmero krkavců klesla pod náporem novinek tohoto týdne na místo páté a těsně za ni se dostal další tuzemský snímek. Tím se stal Andílek na nervy o mladé blogerce, jíž smrt matky donutí se odstěhovat na "zaostalý" venkov. Melissa McCarthy v převleku si nedokázala získat více publika a udržela se ještě na sedmičce. Výrazně však polevil Šílený Max: Zběsilá cesta, toho se těsně podařilo porazit i francouzské koprodukci Temné kouty podle předlohy od autorky Zmizelé. Desítku dovršilo Insidious 3: Počátek, hodnocené jako nejhorší díl této série.

Fotografie z filmu Odebrat z přátel / CybernaturalDruhou polovinu započneme se seriálovým Vincentovým světem, následovaným obrovskou kalifornskou destrukcí v San Andreas za přítomnosti Dwaynea Johnsona. Boj Avengers: Age of Ultron už moc netáhl, a tak se tito superhrdinové museli spokojit s místem třináctým, z nějž vyšouply Ovečku Shaun ve filmu o příčku níže. Novinka Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha z Brazílie si přivlastnila patnáctku a finské Sejmi prezidenta následující místo. U konce se po několikáté udržely dětské filmy zastoupené Konečně domaPírkovým dobrodružstvím a Popelkou. Poslední zmíněná se v žebříčku drží už úctyhodných čtrnáct týdnů. Poslední, tedy dvacáté, skončilo Dítě číslo 44.

TOP 20 ČR: 25. týden

1. Jurský svět - 11,1 mil. (novinka)
2. Mimoni - 3,5 mil. (předpremiéra)
3. Život je život - 1,6 mil.
4. Odebrat z přátel - 1,2 mil. (novinka)
5. Sedmero krkavců - 1,1 mil.
6. Andílek na nervy - 1 mil. (novinka)
7. Špión - 563 tis.
8. Šílený Max: Zběsilá cesta - 549 tis.
9. Temné kouty - 520 tis. (novinka)
10. Insidious 3: Počátek - 438 tis.

11. Vincentův svět - 357 tis. (novinka)
12. San Andreas - 263 tis.
13. Avengers: Age of Ultron - 239 tis.
14. Ovečka Shaun ve filmu - 199 tis.
15. Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha - 187 tis. (novinka)
16. Sejmi prezidenta - 182 tis. (novinka)
17. Konečně doma - 177 tis.
18. Pírkovo dobrodružství - 140 tis.
19. Popelka - 90 tis.
20. Dítě číslo 44 - 87 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY