BD a DVD tipy: sniper odstřeluje Hawkinga, Smitha a Chappieho

Vydáno: 02.07.2015 15:00 - | foto: facebook tvůrce

V první polovině července si na své přijdou sběratelé, pro které je na prvním místě balení. Americký sniper bude k dostání ve steelbooku a futurepacku, Chappie v digibooku a steelbooku a Ghoul dokonce v mediabooku.
Americký sniper (Magic Box)
BD obal filmu Americký sniper / American SniperAmerický sniper. Válečný film, který svými tržbami dokonce překonal Spielbergova Zachraňte vojína Ryana, vychází na nosičích pro domácí kino a ve futurepacku, s hodinou bonusových materiálů a se zvukem v Dolby Atmos. Vzhledem ke komerční úspěšnosti a šesti nominacím na Oscara (film, scénář, hlaví mužský herecký výkon - Bradley Cooper, střih, zvuk, zvuková efekty - poslední "proměněná") se nelze divit, že se snímku dostalo takové péče. Bohužel ale jde o nejslabší Eastwoodův počin za několik posledních let. Kombinace dvou různých žánrů (westernově pojaté válečné dobrodružství a civilnější domácí linie) v něm ne zcela funguje (na rozdíl od politického a sportovního dramatu Invictus: Neporažený anebo hudebních a gangsterských Jersey Boys). Hrátky s vyprávěním a různými časovými rovinami dovedou ohromit pouze v úvodní půlhodině, kdy vzpomínka má motivovat jednání v současnosti a oddaluje odpověď na otázku, jestli protagonista vystřelí. (Na rozdíl od J. Edgara, kdy je strategie prolínání současnosti a minulosti aplikována na celé dílo, přičemž jedna rovina se vyjeví jako nespolehlivá. Anebo na rozdíl od síťově odvyprávěného bilancování Životu po životě.) Americký sniper je zklamáním, a to i když člověk odhlédne od tolik diskutované významové roviny.
 
Bonus (BD): Featurette: One Soldier's Story: The Journey of American Sniper (30:00 min.); The Making of American Sniper (30:00 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): Dolby Atmos 7.1.4. anglicky; Dolby 5.1 česky, maďarsky, thajsky, turecky; Dolby 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD):  české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, hebrejské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, řecké.

Bonus (DVD): FeaturetteOne Soldier's Story: The Journey of American Sniper (30:00 min.); The Making of American Sniper (30:00 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky.
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, hebrejské, maďarské, rumunské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD - amaray), 699 Kč (BD - futurepack).

V prodeji od 1. 7. 2015.

Upoutávka k filmu Americký sniper (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Focus (Magic Box)
BD obal filmu Focus / FocusFocus je romantickým heist filmem, který se dá považovat za "dva v jednom". Nejenom že kombinuje dva různé žánry, z nichž je větší důraz kladen na vztahovou rovinu, ale přejímá i postupy, které si režiséři a scenáristé Glenn Ficarra a John Requa ozkoušeli na svých předchozích dvou počinech (I Love You Phillip Morris a Bláznivá, zatracená láska). Z prvního jmenovaného je to nespolehlivost vyprávění, kdy jsme nuceni přehodnocovat viděné, přičemž největší působivosti dosahuje při aplikování této strategie na celý jeden akt koncentrovaný převážně do jednoho prostředí (dostihů). Z druhého je to pak nekomunikativnost vyprávění, kdy se až v závěru dozvídáme vztahy mezi některými postavami. Následkem zapojení obou postupů je ale nesoudržnost díla jako celku, a tak se jedná o nejslabší režijní a scenáristický počin zmíněné dvojice. Stále ale jde o nadprůměrnou a velmi důmyslnou žánrovku, která by si zasloužila bohatší výbavu, než je pouhých třicet minut (s výjimkou vystřižených scén) převážně propagačních bonusů.

Bonus (BD): Film o filmu: Mistři šikmých ploch: Hráči s ohněm (10 min.): Apollo Robbins demonstruje techniku odvedení pozornosti pro ovládnutí jakékoliv situace. Featuretty o postavách (dohromady 10 min.)Will Smith: Zloděj gentleman: Will Smith si doslova pochutnal na vykreslení mistra podvodů Nickyho, jeho vášně pro zločin a vzájemnou chemii s jeho chráněnkyní. Margot Robbie: Zlodějka srdcí: Přistihněte Margot Robbie při činu, kdy se stává nepolapitelným kapesním zlodějem, dále odhalte její kouzlo společně s hlavním hrdinou Willem Smithem, ostatními herci a štábem. Vynechané scény (8 min.) a alternativní začátek (3 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky, maďarsky, rusky, thajsky, turecky; Dolby 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD):  české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, thajské, turecké.

Bonus (DVD):  Vynechané scény (8 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 1,78:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, ukrajinsky.
Titulky (DVD):  české, anglické pro neslyšící, estonské, litevské, lotyšské, ruské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč.

V prodeji od 1. 7. 2015.

Za scénou filmu Focus (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Teorie všeho (Bonton)
BD obal filmu Teorie všeho / The Theory of EverythingTeorie všeho a Kód Enigmy. Dva britské biografické filmy, které proti sobě stály hned v několika hlavních kategoriích (film, scénář, hlavní mužské herecká role, hudba). Oba vychází tento měsíc na DVD a BD s nepříliš bohatou bonusovou výbavou (první má audiokomentář, krátkou featurettu a vystřižené scény, druhý pouze film o filmu a záznam rozhovoru). A jenom jeden z nich stojí pro své kvality za pozornost... a Teorie všeho jím není. James Marsh předtím režíroval jeden opravdu komplexní snímek podle skutečné události, a to Vraždy v Yorkshiru: 1980. V Teorii všeho se zmohl přinejlepším na pseudoumění, které je použitou hudbou emocionálně návodné, metaforami na rovině stylu značně nedůmyslné a okázalým hereckým výkonem Eddieho Redmaynea pouze otravné. Vstřícnější jedinci ale tento ukázkový midcult mohou vnímat jako poměrně zdařilé melodrama, ve kterém je ona důležitější než on - a jejich pohledu by dávalo za pravdu i to, že snímek je adaptací románu Hawkingovy bývalé manželky.

Bonus (BD):
 Audiokomentář s režisérem Jamesem Marshem; Featurette Becoming the Hawkings (7 min.). Vystřižené scény s volitelným audiokomentářem (11,5 min.): Kostel, Nábřeží řeky, Jane píše za Stephena, Boží dílo, Stephen nechává Roberta, Pomáhání Stephenovi do auta, Jonathan pomáhá, Stephen se setkává s královnou. 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, rusky, španělsky, thajsky, turecky; DTS 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické, bulharské, estonské, indonéské, kantonské, korejské, maďarské, mandarínské, polské, rumunské, ruské, řecké, thajské, turecké, ukrajinské

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky...
Titulky (DVD): české, anglické...

Pozn.: bonusový materiál (na BD) s výjimkou audiokomentáře obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray), 699 Kč (BD - futurepack).

V prodeji od 1. 7. 2015.

Vystřižená scéna z filmu Teorie všeho (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Ghoul (Magic Box)
BD obal filmu  / GhoulDruhý celovečerní film režiséra a scenáristy Petra Jákla ml. je stejně jako jeho debutový Kájinek pokusem o žánrový film (akční thriller, respektive found footage horor). Bohužel z toho znovu vzešla exploatace, která se bulvárně přiživuje na skutečné události (mírovský uprchlík, respektive kanibal) a u které je zajímavější propagace a ohlasy než výsledné dílo. Co při uvedení do kin nebylo z marketingových důvodů označováno jako horor, je nyní při uvedení na nosiče pro domácí kina inzerováno jako "nejúpěšnější horor s nejvyššími tržbami v historii České republiky", přestože tuzemské horory by se daly napočítat na prstech obou rukou a výdělky z kin navyšovala s ohledem na formát found footage nesmyslná a extrémně nevyvedená konverze do 3D. Přesto může mix několika hororových subžánrů, který končí jako neuspokojivá exploatace (násilí je povětšinou mimo záběr), potěšit - a ten někdo jistě uvítá limitovanou dvoudiskovou edici (2D a 3D) v mediabooku. Obal má imitovat kůži a jeho součástí je kromě disků i šestnáct stran s informacemi nejenom o kanibalovi Čikatilovi, ale i fotografie z filmu a z natáčení. 

Bonus (BD): Vystřižené a alternativní scény: Vynechané scény (53,5 min.), 7 alternativních konců (7:48 min.). Featurette: Rozhovor s (výkonným) producentem Robem Cohenem (2:13 min.); Premiéra v Praze. Fotogalerie formou slideshow (2:40 min.); Upoutávky: Teaser (30s), Trailer CZ (1 min.), Trailer US (2:05 min.). Text: Čikatilo.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): Vystřižené a alternativní scény: Vynechané scény (53,5 min.), 7 alternativních konců (7:48 min.). Featurette: Rozhovor s (výkonným) producentem Robem Cohenem (2:13 min.); Premiéra v Praze. Fotogalerie formou slideshow (2:40 min.). Upoutávky: Teaser (30s), Trailer CZ (1 min.), Trailer US (2:05 min.). Text: Čikatilo.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,78:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Pozn.: bonusový materiál na BD i DVD - s výjimkou vystřižených scén a alternativních konců - obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (2x BD /3D a 2D/ - mediabook v podobě imitace kůže, booklet s informacemi o tvůrcích, kanibalovi Čikatilovi, místě natáčení ad.). 

V prodeji od 8. 7. 2015.

Upoutávka na film Ghoul (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Chappie (Bonton)
BD obal filmu Chappie / ChappieChappie se dočkal rozporuplných - spíše negativních - ohlasů. Ovšem kdo má rád kyberpunk (s důrazem na to "punk"), netradičně vystavěné filmy, poetiku osmdesátkových akčních sci-fi a hudební (de)formaci Die Antwoord, měl by být spokojen. Na výběr přitom bude z hned několika edic. Potěšující je, že se k nám dostává i druhý disk, který je v zahraničí exkluzivně k dostání pouze při koupi v některých z obchodních řetězců. Překvapivé pak je, že necelá půl hodina dokumentů na něm je česky otitulkovaná, zatímco výbava na disku s filmem (osmdesát minut featurettů plus vystřižené scény) bohužel nikoliv. Vedle volby mezi jednodiskovou a dvoudiskovou variantou se fanoušci a fanynky mohou rozhodovat mezi do oranžova stylově vyvedeným steelbookem, který je pro změnu určen jenom pro nakupující u jednoho českého e-shopu, a digibookem, který by měl obsahovat náčrtky postav a světa. A jelikož je Chappie Blomkampovým završením volné kyberpunkové trilogie z prostředí "Joburgu", k dostání bude i pack s různé žánry a formální postupy kloubícím debutem District 9, velmi dobým Elysiem s do detailu promyšleným fikčním světěm a nedoceněným Chappiem

Vystřižené a alternativní scény: Alternativní konec (5:15 min.), Prodloužená scéna: Velmi špatný muž (1:30 min.). Featuretty: Od Tetra Vaal k Chappie (7,5 min.), Jozi: Skutečné město a sci-fi prostředí (5 min.), Chappie: Pouliční profesor (9,5 min.), My jsme Tetravaal (5:53 min.), "Keep it Gangster" (7:07 min.), Robot: Dekonstruování kaskadérských výkonů a vizuálních efektů (14:21 min.), Zbraně a roboti (6:25 min.), Přivádění Chappie(ho) k životu: Vizuální efekty (8 min.), Realita robotiky (5:34 min.). Galerie: Chappie, Moose, Yobot, Výprava, Obrázkový scénář, Náčrtky, Plakáty
Bonusový disk: Crime Spree: Dekonstrukce scén (27:03 min.) - Úvodní honička, Chappie a Ninja kradou auta, Chappie a Ninja - ozbrojené přepadení auta. 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,78:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky...
Titulky (DVD): české...

Pozn.: bonusový materiál na BD (pouze bonusý disk) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (2x BD), 599 Kč (BD - digibook), ? Kč (steelbook - limitovaná edice FilmArena.cz, cena zatím nespecifikována).  

V prodeji od 8. 07. 2015.

Klip z featurette Keep It Gangster k filmu Chappie (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY