První trailer: Matt Damon zůstal na Marsu ve sci-fi Marťan

Vydáno: 08.06.2015 15:10 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Studio 20th Century Fox právě zveřejnilo první tříminutový trailer na nové sci-fi Ridleyho Scotta Marťan, které je adaptací knižního bestselleru z roku 2012. V hlavní roli exceluje Matt Damon coby první obyvatel Marsu.
I když poslední filmy Ridleyho Scotta sbírají spíše rozporuplné ohlasy, je každý jeho další snímek filmovou událostí – o to víc, když se režisér rozhodne zabrouzdat do žánru sci-fi, jehož současnou podobu ovlivnil v osmdesátých letech tituly Vetřelec nebo Blade Runner. Tentokrát však nepůjde o navázání na žádný z jeho předchozích snímků (hateři Promethea si jistě oddychnou), ale o adaptaci knižního bestselleru Andyho Weira z roku 2012 o astronautovi Marku Watneym, kterého jeho posádka nechá na Marsu, protože si myslí, že je mrtvý. Opak je ale pravdou a Mark se tak musí naučit, jak v nehostinných podmínkách přežít, než se mu podaří se Zemí navázat kontakt.
I když toto survival drama zní jako mužská verze Gravitace, Marťan je spíše kompromisem mezi Rudou planetou, loňským Interstellar a sci-fi poetikou Ridleyho Scotta. Trailer totiž vypadá, jako by se hrdinové Promethea vydali na dobrodružství ve stylu sci-fi Christophera Nolana – výslednému dojmu přidává i obsazení Matta Damona (a Jessicy Chastain) do hlavní role, který s podobným výrazem loni zatápěl už Matthewu McConaugheyumu na ledové planetě. Aktuální červená planeta však bude dějištěm boje o přežití, v němž bude muset hlavní postava zapojit mozek a „science the shit out of this“.

Nadhled nechybí, doufejme tedy, že se filmová adaptace alespoň přiblíží napínavé (a značně macgyverovské) předloze.

Trailer zhlédněte níže.


Originální trailer filmu Marťan


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY