TOP 20 ČR: Česká komedie Život je život se ujala vedení

Vydáno: 26.05.2015 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Zásadní posun v žebříčku si tento víkend zajistila česká novinka Život je život, která se po "naší" Vybíjené a Ghoulovi opět dostala do vedení jako jeden z mála tuzemských filmů. Nestačil na ni ani Šílený Max.
Brittany Robertson ve filmu Země zítřka / TomorrowlandTuzemskému režiséru Milanu Cieslarovi se podařilo se svou novou komedií Život je život, do níž se mu upsaly známé tváře z našeho českého rybníčku, "urvat" prvenství víkendového žebříčku. Jejich tržba dosáhla téměř 10 milionů po startu minulý týden v omezeném počtu kin a zanechala za sebou blockbustery ze všech koutů světa. Australský Šílený Max: Zběsilá cesta se tak na vrcholu dlouho neohřál. A přestože oproti minule jeho tržby stoupaly, měl vítěz přece jen o polovinu více. Bronzovou medaili si pak uhlídali vytrvalí Avengers: Age of Ultron, kteří se nenechali předehnat ani novým tahounem od Disney, Zemí zítřka. Ta se tak musela spokojit s medailí bramborovou.

Po Neutečeš, které se už tentokráte do TOP 20 nevešlo, se sem z USA dostal další zástupce hororového žánru, jímž se stal remake známého Poltergeista. Zřejmě kvůli opadajícímu zájmu dětí se na šestku svezlo Pírkovo dobrodružství, které na cestu českými kiny vyslala Francie. Ale dámy z Ladíme 2 nezachránila ani oblíbená Tlustá Amy (Rebel Wilson) před pádem žebříčkem na sedmé místo. Za ně se pak ještě ve zbytku TOP 10 naskládaly tři animované dětské pohádky, všechny z různých koutů světa, v tomto pořadí: Hurá na fotbalMalý pán a Ovečka Shaun ve filmu.

Fotografie z filmu SpongeBob ve filmu: Houba na suchu / Ale i druhou polovinu začneme s pohádkami, dalším z řad animáků tu je Konečně doma, následované dříve animovanou, ale nyní už hranou verzí Popelky. Po velkém pádu z třináctého místa nalézáme až zde příběh lásky robota a člověka v Ex Machina, následovaný dvěma novinkami. A to českým dokumentem Stále spolu, pod nímž se o příčku níže vtěsnala akční komedie od našich německých sousedů s názvem Den blbec. Nebezpečně blízko okraji žebříčku už se blíží Rychle a zběsile 7, jehož doba nadvlády už je nenávratně pryč. Zpět do TOP 20 se ovšem dokázal dostat SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, který se již topil ve vodách nenavštěvovanosti. Dánští Zabijáci se zuby nehty udrželi alespoň na místě osmnáctém a stejně jako SpongeBob si z třiadvactíky vylétla nahoru Zvonilka a tvor Netvor. Poslední zůstala komedie Je prostě báječná.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 21. 5. 2015
1. Život je život 9,6 mil.
2. Šílený Max: Zběsilá cesta 4,7 mil.
3. Avengers: Age of Ultron 2,7 mil.
4. Země zítřka 1,6 mil. (novinka)
5. Poltergeist 1,5 mil. (novinka)
6. Pírkovo dobrodružství 522 tis.
7. Ladíme 2 484 tis.
8. Hurá na fotbal 469 tis.
9. Malý pán 315 tis.
10. Ovečka Shaun ve filmu 271 tis.

11. Konečně doma 269 tis.
12. Popelka 154 tis.
13. Ex Machina 135 tis.
14. Stále spolu 129 tis. (novinka)
15. Den blbec 106 tis. (novinka)
16. Rychle a zběsile 7 97 tis.
17. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 95 tis.
18. Zabijáci 75 tis.
19. Zvonilka a tvor Netvor 68 tis.
20. Je prostě báječná 67 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Film Život je život ma velmi sklamal. Toto bola... (Anonym, 11.06.2015 13:38) Reagovat

    Film Život je život ma velmi sklamal. Toto bola asi najhorsia ceska komedia, ktoru som videla. Kde su tie krasne ceske komedie plne humoru, pohody ! Toto bol len ubohy mix chabeho humoru poprepletany s trapnymi akcnymi scenami. No, bola som rada, ked sa film skoncil. Skoda. Vyborne herecke obsadenie. Ale to bolo asi to jedine dobre na tom filme. Skoda. Ocakavala som od toho filmu nieco viac.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY