Trailer: Smutný dokument o zpěvačce Amy Winehouse

Vydáno: 21.05.2015 19:22 - | foto: facebook tvůrce

Před čtyřmi lety nás opustila pěvecky talentovaná Britka Amy Winehouse. Přiblížit divákům její příběh se rozhodl pomocí archivních záběrů popisujících střípky jejího života uznávaný režisér Asif Kapadia v dokumentu Amy.
Pátou a zatím poslední členkou prokletého Klubu 27 se stala 23. července 2011 londýnská rodačka a zpěvačka Amy Winehouse. Po Janis Joplin se stala druhou ženou, která se sem nejčastěji zařazuje. Dokumentarista Asif Kapadia, který byl za snímek Senna oceněn cenou BAFTA, se jako své další téma rozhodl zpracovat právě život a tragickou smrt této ženy, která zemřela na otravu alkholem v Camdenu, kousek od svého rodného Londýna.

Dokument Amy ukazuje talent i vzestup a pád této hvězdy, jíž její nadání vyneslo i prestižní ocenění Grammy. Film obsahuje zatím neviděné záběry, některé z nich jsou i Amyiny soukromé video nahrávky nebo názory jejích blízkých.

Cannes se na tento počin zatím ozývají samé pozitivní ohlasy. Vy se nyní můžete podívat alespoň na trailer, nebo na plakát v naší galerii.

Oficiální trailer filmu Amy


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Až na to, že Camden je londýnská čtvrť, ne k... (cheyenne, 14.07.2015 12:13) Reagovat

    Až na to, že Camden je londýnská čtvrť, ne kousek od Londýna...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY