Box Office: Ladíme 2 předstihlo Šíleného Maxe

Vydáno: 18.05.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Pokračování hudební týmovky Ladíme 2 předstihlo v tržbách za uplynulý víkend i Šíleného Maxe: Zběsilou cestu s masivními sedmdesáti miliony, čímž z vrcholu žebříčku odsunulo Avengers: Age of Ultron.
Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Kendrick, Alexis Knapp, Rebel Wilson ve filmu Ladíme 2 / Pitch Perfect 2Ve studiu Universal si mohou gratulovat k nečekanému výsledku. Pokračování nenáročné hudební a capella ženské týmovky Ladíme 2 bralo první místo v tržbách za uplynulý víkend v amerických kinech s masivními tržbami sedmdesát milionů dolarů. To je ohromný výsledek, když vezmeme v potaz fakt, že první díl této hudební komedie otvíral v široké distribuci v roce 2012 za skromných 15 milionů.

Ladíme 2 tak jen za víkend nasbíralo více než první díl za celou dobu uvádění v amerických kinech (domácí tržby prvního dílu činily 65 milionů). Ladíme 2 natočila jako svůj režijní debut herečka Elizabeth Banks a jedná se o druhý nejlepší otvírák filmu režírovaného ženou, hned za letošními Padesáti odstíny šedi. Zároveň jde o nejlepší otvírák pro film z muzikálového žánru a o druhý nejlepší otvírák pro komedii s přístupností PG 13. 

Fotografie z filmu Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury RoadDruhá z novinek, kterou byl také sequel a zároveň reboot kultovní nízkorozpočtové série o Šíleném Maxovi nazvaný Šílený Max: Zběsilá cesta, se musela spokojit s druhým místem a necelými 45 miliony. Není to vyloženě špatný výsledek, ale je jasné, že náklady na "Maxe" se pohybují někde kolem sumy 150 milionů (oproti 29 mil. u Ladíme 2), takže v porovnání s nimi se víkendové tržby jeví jako "drobné". Samozřejmě i tak se jedná o nejlepší výsledek ze série, jejíž poslední díl se na plátně objevil před dlouhými třiceti lety v roce 1985.

O úspěchu nového "Maxe" rozhodnou tržby ze zámoří v následujících dnech a týdnech. Ve větších tržbách mu zřejmě také zabránil rating R, tedy nepřístupný, který znemožnil početné cílové skupině teenagerů film navštívit bez doprovodu rodičů. Rozdíl ve výsledcích návštěvnosti obou novinek také ukázal na "ženskou sílu". Zatímco Ladíme 2 navštívilo ze 75% ženské publikum, na "Maxe" chodili hlavně muži, kteří tvořili 70% diváků. Nakupující vstupenek pak byli v případě hudebního filmu v 62% mladší pětadvaceti let s velkým procentem hispánské menšiny. Na "Maxe" zase chodilo publikum, které bylo ze 46% pod věkovou hranicí pětatřiceti let. Stejný počet procent pak volil zažít zkušenost s "Maxem" ve 3D. 

Fotografie z filmu Avengers: Age of Ultron / The Avengers: Age of UltronNa třetím místě pak skončili Avengers: Age of Ultron, kteří ovládali vrchol topky minulé dva týdny. Drží si stále silnou pozici s 38 miliony. V Americe už "Ultron" utržil 372 milionů, čímž vystřídal v pořadí nejúspěšnějších filmů letošního roku i Rychle a zběsile 7. To se minulý týden umístilo na šestém místě s 3,6 miliony, shodně stejným výsledkem jako na pátém místě Paul Blart: Mall Cop 2. "Ultronovi" se pak už v pátek podařilo překročit hranici jedné miliardy celosvětově a momentálně okupuje osmou pozici za svým marvelovským kolegou Iron Manem 3. Zda se "Ultron" vyškrábe až za svými předchůdci Avengers, se ukáže během následujících týdnů. 

Na čvtrté místo se propadla novinka z minule, komedie Divoká dvojka. Na sedmém, osmém a devátém místě se pak umístily The Age of AdalineKonečně doma a Ex Machina. Na desítku se pak s větším počtem uvedení vyškrábala dobovka Daleko od hlučícího davu, která topku uzavírá. 

Příští týden by měly pořadím na prvních místech zamíchat dvě novinky. První bude hororový remake Poltergeist a druhou sci-fi Země zítřka. Podaří se aspoň jedné z nich odsunout z vrcholu hudební ženskou a capellu?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 15. 5. 2015

 1. Ladíme 2 70,3 mil. (novinka)
 2. Šílený Max: Zběsilá cesta 44,4 mil. (novinka)
 3. Avengers: Age of Ultron 38,3 mil.
 4. Divoká dvojka 5,7 mil.
 5. Paul Blart: Mall Cop 2 3,6 mil.
 6. Rychle a zběsile 7 3,6 mil.
 7. The Age of Adaline 3,2 mil.
 8. Konečně doma 2,7 mil.
 9. Ex Machina 2,1 mil.
10. Daleko od hlučícího davu 1,3 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY