Druhá série Star Wars Povstalci slibuje spoustu známých tváří

Vydáno: 23.04.2015 08:00 - Pavel Klimeš | foto: Lucasfilm

Ačkoli druhý teaser na Epizodu VII spolehlivě uzmul pozornost celého Star Wars fandomu, neméně dechberoucí upoutávky se dočkal i seriál Star Wars Povstalci. Kromě lepší grafické propracovanosti je na něm vidět snaha o menší "provinčnost".
Uplynulý, informacemi o Star Wars nabitý víkend na akci Star Wars Celebration zdaleka neskončil pouze u skvostného druhého teaseru na Star Wars: Síla se probouzí. Sobotní panel pak přinesl upoutávku na druhou sérii televizního seriálu Star Wars Povstalci. Z traileru je patrné, že druhá sezóna bude po vzoru všech pokračování rozmáchlejší, temnější a osudovější. Dave Filoni prohlásil, že pokud se první sezóna měla tónem přiblížit k Nové naději, druhá už si bere za vzor film Impérium vrací úder, což rozhodně není skromné tvrzení.

Fotografie z filmu  / Star Wars RebelsRozhodně pokračuje trend vzdalování se od „provinčnosti“ většiny první sezóny. Zde jsme většinu času sledovali příhody posádky lodě Stín, případně imperiálního agenta Kalluse či bezejmenného pau’anského inkvizitora. Rozptýlení přineslo několik postav, jako je Bail Organa, dvojice droidů C-3PO a R2-D2, hlas mistra Yody, Lando Calrissian či v závěru až postava velkomoffa Tarkina. Větší prostor bude mít Darth Vader, kterého mluví sám James Earl Jones. Sporadicky se objeví i samotný císař Palpatine (což opět nahrává příměru s Epizodou V). V traileru vidíme i další dvě postavy s červenými světelnými meči a je pravděpodobné, že Vader na povstalce nebude sám a tito jedinci jsou další inkvizitoři.

Fotografie z filmu  / Star Wars RebelsDalším vítaným faktem je, že tvůrci hodlají zahrnout mnohem více postav ze seriálu Star Wars: Klonové války. Konec první série nám přinesl překvapení v podobě Ahsoky Tano, někdejší padawanky Anakina Skywalkera. Starší verze Ahsoky má na sobě brnění podobné samurajskému a zahnuté světelné meče mají bílou barvu. Trailer na druhou sérii nám představuje skupinku starců obývajících starý kráčející kolos AT-TE z doby klonových válek. Starci jsou klonovaní vojáci, kteří takto zestárli kvůli urychlení růstu klonů. Mezi nimi je i jedna z hlavních postav předchozího seriálu, kapitán Rex, velitel 501. praporu. Z panelové diskuze víme, že tyto klony (ze zřejmých důvodů) nebude mít moc rád Kanan Jarrus. Kromě toho je zde i velitel Wolffe (velel mu mistr Jedi Plo Koon), který při výkonu služby přišel o oko. Okolnosti jejich „přežití“ rozkazu 66 a konce Republiky zatím nejsou jasné, ale byla naznačena spojitost s Rexovou znalostí tajné informace o inhibičních čipech v mozku klonů, které je přinutí vykonat protokol 66 (viz 6. série Klonových válek).

Fotografie z filmu  / Star Wars RebelsZe seriálu Klonové války přibude i postava weequayského pirátského kapitána jménem Hondo Ohnaka, který i přes v jádru dobrosrdečnou povahu má velký cit pro zisk. A právě o ten ho Impérium připravuje. Ač jsme jej neviděli v traileru, další shledání s posádkou lodi Stín přímo v seriálu přislíbil i král všech karbaníků a švindlířů, Lando Calrissian. Bylo by velmi zajímavé vidět tyto dvě postavy pohromadě.

Fotografie z filmu  / Star Wars RebelsZatímco v první sezóně jsme sledovali pouze aktivity lothalské povstalecké buňky, v druhé sezóně dojde i na činnost širší sítě povstalců (pozor, zatím ještě nejde o Povstaleckou alianci známou z filmů). Kromě Ahsoky Tano a potažmo Baila Organy je jedním z vůdců této decentralizované organizace i velitel Sato, který řídí buňku nazývanou eskadra Fénix. Stíhací eskadra sestává hlavně z letounů typu A-wing. Později v druhé sérii uvidíme i B-wingy, které jsou hrdinům představeny moncalamarianským pilotem Quarriem (narážka na legendárního autora kresebných konceptů Ralpha McQuarrieho). Novinky jsou i na straně Impéria, které proti vlastizrádcům povolá svá nejděsivější pozemní vozidla – kráčející kolosy AT-AT.  

Druhá série bude také mnohem delší. Oproti třinácti epizodám a pilotnímu dvojdílu nás čeká 22 dílů typických pro seriál Klonové války.    

Exkluzivní rozhovor o první sezóně seriálu s výtvarným ředitelem projektu Star Wars Povstalci, Kilianem Plunkettem si můžete přečíst ve včerejším článku

(Článek vyšel rovněž na portálu Czech Star Wars Universe.) 

Originální trailer ke druhé sérii Star Wars Povstalci
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY