Top 20 ČR: Návštěvnost v českých kinech dramaticky opadla

Vydáno: 24.03.2015 18:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Falcon

Vybíjená těsně odolala premiéře sci-fi Rezistence a i s obrovským propadem na tržbách si udržela zlatou příčku. Na trojce skončila disneyovka Popelka.
Fotografie z filmu Rezistence / InsurgentS návštěvností kin je to občas jako na houpačce. Záleží na tom, jaké je počasí, jaká kombinace novinek se sejde na programu a pak to dopadne tak, že jeden víkend se v žebříčku vyrovná hned devítka filmů s milionovým výdělkem a týden na to jdou tržby minimálně o padesát procent dolů, a to kompletně u všech. Tržby v řádech milionů si tak připsala jen první čtyřka.

Vybíjená si sice udržela první příčku, ale jen s drobným náskokem odolala útoku novinky Rezistence. Pokračování loňské úspěšné Divergence v kinech přivítalo pětadvacet tisíc diváků. Na trojku se zařadila druhá z premiér, pohádka z dílny Walta Dinsneye Popelka. Hraný remake původního animáku Popelka z roku 1950 si vydělal přes tři miliony korun.

Lily James ve filmu Popelka / CinderellaNa čtyřce skončil Ghoul, jehož tržby se propadly o dvaapadesát procent, a hned za něj se zařadil SpongeBob ve filmu: Houba na suchu. Šestou příčku získal Americký sniper, který zvládl tři čtvrtě milionu, a v závěsu za ním skončila předpremiéra americké animované pohádky Konečně doma, která do českých kin vstoupí ve čtvrtek. Po třech příčkách odečítal Chappie i Padesát odstínů šedi a Asterix: Sídliště bohů se propadl dokonce o sedmašedesát procent a z minulé čtyřky klesl na devítku.

Na jedenáctou příčku sklouzl Kingsman: Tajná služba, který si vydělal rovný půl milion korun, a stejně jako Teorie všeho se posunul o jednu příčku vzad. Na třináctce skončila Zvonilka a tvor Netvor a na čtrnácté místo se vyšvihla novinka Píseň moře, kterou zhlédlo skoro tři a půl tisíce lidí. Na patnáctce skončily Kobry a Užovky.

Sean Penn ve filmu Gunman: Muž na odstřel / The GunmanŠestnáctku získala novinka Gunman: Muž na odstřel, kde si zahráli Sean Penn a Javier Bardem. O pět příček sestoupil horor Vzkříšení démona, který ztratil přes šedesát procent, a ještě hůř dopadl s více něž dvoutřetinovým propadem animák Velká šestka. Ta skončila na dvacítce, přičem se před ní ještě zvládly vměstnat snímky Focus a Divočina.

Tento týden uvedou distributoři kromě již zmíněného animovaného snímku Konečně doma také válečné filmy Cesta naděje a Město 44 nebo tuzemské drama Lovci a oběti s Martinem Krausem a Tomášem Hanákem.


TOP 20 ČR: VÍKEND OD 19. 3. 2015
  1. Vybíjená 3,8 mil.
  2. Rezistence 3,7 mil. (novinka)
  3. Popelka 3,2 mil. (novinka)
  4. Ghoul 1,0 mil.
  5. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 767 tis.
  6. Americký sniper 763 tis.
  7. Konečně doma 717 tis. (předpremiéra)
  8. Chappie 703 tis.
  9. Asterix: Sídliště bohů 694 tis.
  10. Padesát odstínů šedi 619 tis.

  11. Kingsman: Tajná služba 500 tis.
  12. Teorie všeho 490 tis.
  13. Zvonilka a tvor Netvor 478 tis. 
  14. Píseň moře 357 tis. (novinka)
  15. Kobry a Užovky 353 tis.
  16. Gunman: Muž na odstřel 320 tis. (novinka)
  17. Vzkříšení démona 315 tis. 
  18. Divočina 224 tis.
  19. Focus 175 tis.
  20. Velká šestka 163 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY