Top 20 ČR: o víkendu nejvíc táhla Vybíjená

Vydáno: 17.03.2015 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Prvenství hororu Ghoul je u konce, kina ovládla nová česká komedie Vybíjená a odlákala diváky i dalším dvěma premiérám. Chappie a Vzkříšení démona se nevešly ani do první pětky.
Michal Suchánek ve filmu  / VybíjenáPřes sedmapadesát tisíc diváků zamířilo o víkendu do kina, aby zhlédlo premiéru adaptace knihy Michala Viewegha s názvem Vybíjená, což způsobilo více než třicetiprocentní pokles tržeb u medailové trojce z minula. Vůbec nejhůř to odnesl snímek Padesát odstínů šedi, který se z trojky propadl až na sedmičku. Ghoul získal stříbro relativně těsně před pohádkou SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, která vydělala skoro o polovinu víc než minule a z pětky se tak vyhoupla na trojku.

Na čtyřce stagnuje Asterix: Sídliště bohů s téměř totožnými tržbami a pátá příčka patří dramatu Americký sniper, které si tak pohoršilo o tři místa. Dvanáct tisíc prodaných lístků zvládl za první víkend v kinech akčňák Chappie režiséra Neilla Blomkampa, zatímco Vzkříšení démona zvládlo už jen necelou polovinu.

Přes milion se dostaly ještě snímky na osmé a deváté příčce, i když u Kingsmana to bylo docela těstně. Zvonilka a tvor Netvor si naopak vylepšila skóre z minula o více než tři sta tisíc. První desítku uzavírá Teorie všeho, která se propadla o tři příčky.

Matěj Hádek, Kryštof Hádek při natáčení filmu  / Kobry a UžovkyO čtyři příčky na dvanáctku klesl snímek Kobry a Užovky a po dvou místech zratily i Velká šestka a Divočina. Patnáctku si aktuálně připsala americká komedie Focus a na šestnáctou příčku se z dvacítky vytáhl Paddington, protože dosáhl nárustu tržeb o více než osmdesát procent.

Sedmnáctka patří americkému snímku Kód Enigmy, v němž si hlavní roli střihl Benedict Cumberbatch a na osmnáctku si polepšil Fotograf, který si podržel výsledek z minulého týdne. Předposlední skončily Babovřesky 3, které co do celkové návštěvnosti nedosahují ani na SpongeBoba, a na dvacítku sklouzla rodinná podívaná Noc v muzeu: Tajemství hrobky.

Fotografie z filmu Rezistence / InsurgentTento týden přijdou do kin hned dvě pohádky, které stoprocentně zahýbají celkovým pořadím a odsunou konkurenční animáky do pozadí. Nejvíce pozornosti určitě přiláká disneyovka Popelka, ale těšit se můžeme i na animovanou fantasy podívanou Píseň moře. Do kin konečně přijde i dlouho očekávaná Rezistence a akčňák s Seanem Pennem Gunman: Muž na odstřel. Nakonec distributoři uvedou ještě trhiller Láska je dokonalý zločin.


TOP 20 ČR: VÍKEND OD 12. 3. 2015
  1. Vybíjená 8,1 mil. (novinka)
  2. Ghoul 2,3 mil.
  3. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 2,2 mil.
  4. Asterix: Sídliště bohů 2,2 mil.
  5. Americký sniper 1,8 mil.
  6. Chappie 1,7 mil. (novinka)
  7. Padesát odstínů šedi 1,5 mil.
  8. Zvonilka a tvor Netvor 1,3 mil.
  9. Kingsman: Tajná služba 1,0 mil.
  10. Teorie všeho 886 tis.

  11. Vzkříšení démona 797 tis. (novinka)
  12. Kobry a Užovky 686 tis.
  13. Divočina 529 tis.
  14. Velká šestka 523 tis.
  15. Focus 383 tis.
  16. Paddington 250 tis.
  17. Kód Enigmy 198 tis.
  18. Fotograf 154 tis.
  19. Babovřesky 3 145 tis.
  20. Noc v muzeu: Tajemství hrobky 110 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY